Ana Sayfa Vergi Farklı KDV’li ürünlerin birleştirilmesi ile oluşturulan paket teslimlerinde hangi KDV oranı üzerinden...

    Farklı KDV’li ürünlerin birleştirilmesi ile oluşturulan paket teslimlerinde hangi KDV oranı üzerinden fatura düzenlenmelidir?

    Karma kolilerde kdv oranları

    983
    0

    Karton kutu imalatı yapan bir mükellefim, hijyen paketi altında kutu üretip bu kutunun içine maske, temizlik malzemesi vb. gibi ürünleri koyarak karşı tarafa faturalandıracaktır. Buradaki sorumuz maske KDV oranı yüzde 8 ve temizlik malzemesi KDV oranı yüzde 18’dir. Fatura da bunları ayrı ayrı belirtmek zorunda mı yoksa hijyen paketi diyerek tek kalemde yüzde 18 KDV ile fatura etse mevzuat açısından bir sıkıntı olur mu?

    Oluşan paket için % 18 KDV hesaplayabilirsiniz.

    Makina ile nakış işi yapan bir firma kendi ipliğini kullanmaktadır. Üzerine nakış yapılan kumaş nakışı yaptıran müşteri göndermektedir. Bu durumda nakış yapan firma hizmet mi yoksa imalat mı yapmış olur? 

    İmalat olmaz. Hizmet olur.

    _______________________________________________________________________

    İşyeri konut satışlarında KDV oranı ile ilgili yardımcı olabilir misiniz?

    KONUTUN VE İŞ YERİ TESLİMLERİN DE UYGULANACAK KDV ORANLARI 

    1) Net alanı 150 m2′ den büyük konut teslimlerinde % 18 

    2) 01.01.2013 tarihinden önce yapı ruhsatı alınan net alanı 150 m2’den küçük konut teslimlerinde (herhangi bir ayrım olmaksızın) % 1 

    3) BKK’daki şartların tamamını taşımayan net alanı 150 m2’den küçük konut Teslimlerinde % 1 

    A) Yapı ruhsatı 01.01.2013 ila 31.12.2016 tarihleri arasında alınan konut inşaatı projeleri ile kamu kurum ve kuruluşları ile bunların iştirakleri tarafından ihalesi 01.01.2013 tarihinden itibaren yapılacak konut inşaatı projelerinde (BKK’ daki şartları taşıyan) Büyükşehir Belediyelerindeki lüks veya Birinci Sınıf İnşaatların Net alanı 150 m2’ye kadar olan KONUTLARIN Tesliminde; binanın üzerine yapıldığı arsanın 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunun 29. Maddesine istinaden Tespit edilen arsa birim m2 vergi değeri; 

    1) 500-TL kadar olana konutların tesliminde % 1 

    2) 500-TL ile 1.000-TL arasında olan konutların tesliminde % 8 

    3) 1.000-TL ile ve üzerinde olan konutların tesliminde % 18 Büyükşehirlerde 150 m2’ye kadar olan konutların inşaat kalitesi Lüks veya Birinci Sınıf OLMAYANLAR için uygulanacak KDV oranı % 1 dir. Büyükşehir dışındaki illerde; inşaat sınıfı ne olursa olsun 150 m2’ye kadar olan konutlar da uygulanacak KDV oranı % 1’dir. 

    B)-Yapı ruhsatı 01.01.2017 tarihinden (bu tarih dahil) sonra alınan konut inşaatı projeleri ile kamu kurum ve kuruluşları ile bunların iştirakleri tarafından ihalesi 01.01.2017 tarihinden itibaren yapılacak konut inşaatı projelerinde (BKK’daki şartları taşıyan) Büyükşehir Belediyelerindeki lüks veya Birinci Sınıf İnşaatların Net alanı 150 m2’ye kadar olan KONUTLARIN Tesliminde; binanın üzerine yapıldığı arsanın 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunun 29. Maddesine istinaden Tespit edilen arsa birim m2 vergi değeri; 

    1)- 1.000-TL kadar olana konutların tesliminde % 1 

    2)- 1.000-TL ile 2.000-TL arasında olan konutların tesliminde % 8 

    3)- 2.000-TL ile ve üzerinde olan konutların tesliminde % 18 C)- Büyüklüğü ne olursa olsun İŞ YERLERİNİN SATIŞINDA uygulanacak KDV oranı % 18’dir.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİntifa hakkı olan taşınmazın amortisman giderleri indirim konusu yapılır mı?
    Sonraki İçerikE-Fatura irsaliye yerine geçer mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz