Ana Sayfa Vergi Faaliyeti otomobillerin kiralanması veya işletilmesi olan firmalar araçlarına ait yapmış olduğu giderlerin...

Faaliyeti otomobillerin kiralanması veya işletilmesi olan firmalar araçlarına ait yapmış olduğu giderlerin hepsini gider yazabilir mi?

683
0

İkinci el motorlu kara taşıtları ticareti yapan mükellef, stoklarında bulunan bu araçlara ait yakıt masrafları yapmaktadır. Araçlar içinde binek otomobiller de vardır. 7194 ve 375 sayılı kanunlara istinaden giderlerin sadece %70’nin indirilebilmesi zorunluluğu bu durum için geçerli midir?

Araç ticareti yapanlar için gider kısıtlaması uygulanmaz.

 

Sürücü kursu faaliyetiyle uğraşan firmamızın binek otoları mevcuttur. Bu otolar eğitim amaçlı kullanılmaktadır. Bu binek araçların giderlerinin %70 ini mi yoksa tamamını mı gider yazacağım?

Faaliyetleri kısmen veya tamamen binek otomobillerinin kiralanması veya ÇEŞİTLİ ŞEKİLLERDE İŞLETİLMESİ Olanların bu amaçla kullandıkları, binek otomobillere ilişkin gider kısıtlaması uygulanmaz.

 

Binek otomobillerindeki gider kısıtlamasında bu kısıtlama sadece kiralama işi yapanları mı kapsıyor yoksa tüm şirketlerin aldıkları veya kiraladıkları binek otomobilleri mi kapsıyor?

Gerek Kiralama gerekse aktife kayıtlı binek araçlar için Gider kısıtlaması uygulanır.

Uygulama Gelir ve Kurumlar vergisi mükelleflerinin tamamını kapsar.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTekstil sektöründeki istihdam artış gösterdi..
Sonraki İçerikİhraç için kullanılan ambalajlama malzemeleri için GEKAP beyannamesi verilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz