Ana Sayfa Duyurular Eylül ayında 1127 teşvik belgesiyle 19,4 milyar liralık sabit yatırımın ve 30...

Eylül ayında 1127 teşvik belgesiyle 19,4 milyar liralık sabit yatırımın ve 30 bin 506 kişilik ilave istihdamın önü açıldı

471
0

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, eylül ayında 1127 teşvik belgesiyle 19,4 milyar liralık sabit yatırımın ve 30 bin 506 kişilik ilave istihdamın önünü açtıklarını belirterek, “Ocak-eylül döneminde yatırım talebi, geçen senenin yüzde 13 üzerinde. Türkiye’nin hem bugününe hem de yarınına güven artıyor.” ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yatırım teşvik verilerini değerlendirdi. Geçtiğimiz eylül ayında 1127 teşvik belgesi düzenleyip, 19,4 milyar liralık sabit yatırımla 30 bin 506 kişilik ilave istihdamın önünü açtıklarını kaydeden Varank, “Yatırım talebinin yüzde 73’ü imalat sektöründe. Ocak-eylül yatırım talebi, geçen senenin yüzde 13 üzerinde. Türkiye’nin hem bugününe hem de yarınına güven artıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

SABİT YATIRIMLARDA YÜZDE 13 ARTIŞ

Bakan Varank’ın paylaşımında yer verdiği infografikte eylül ayı ve 9 aylık yatırım teşvik verileri yer aldı. Buna göre, eylülde en fazla yatırımı 1. Bölge çekti. Teşvik belgesi düzenlenen yatırımların yüzde 43’ü bu bölgeye yönelik oldu. Yılın ocak-eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre düzenlenen belge adedinde yüzde 101, öngörülen istihdamda yüzde 57 ve sabit yatırımlarda yüzde 13 artış gerçekleşti.

1127 TEŞVİK BELGESİ VERİLDİ

Öte yandan, Bakanlığın, Eylül 2020 dönemi yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, eylülde 1127 yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin sabit yatırım tutarı 19 milyar 399 milyon 875 bin 929 lira olarak hesaplandı. Bu yatırımların gerçekleştirilmesiyle 30 bin 506 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Bu dönemde yatırım teşvik belgesi tamamlama vizesi alan firmaların sabit yatırım tutarı 3 milyar 278 milyon 425 bin 357 lira, bu firmalarda istihdam edilen kişi sayısı 12 bin 613 olarak gerçekleşti.


Kaynak: T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBinek araçların amortismanlarında gider kısıtlaması yapılır mı?
Sonraki İçerikSGK Prim Hesabında Günlük Kazancın Alt ve Üst Sınırları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz