Ana Sayfa Vergi Evde yemek yapan ve satan kişiler KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    Evde yemek yapan ve satan kişiler KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    709
    0

    Değişen KDV indirimi nedeniyle evinde sipariş üzerine butik pasta üreten ve satan mükellefim kdv indiriminden faydalanabilir mi?

    Kararda; aşağıdaki hizmet yerleri sayılmıştır. Evde yapılan pasta için indirimli kdv uygulanmayacağı görüşündeyiz.

    KDV Ekli II Sayılı listenin “B) DİĞER MAL VE HİZMETLER “ Bölümünün 24 üncü sırası YEME , İÇME HİZMETLERİ : Kahvehane, kır kahvesi, çay bahçesi, çay ocağı, kıraathane, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler, yemeği pakette satan veya diğer şekillerde yemek hizmeti sunan yerler, lokanta, içkili lokanta, kebapçı ve benzeri yerlerde verilen hizmetler ( Bu yerlerde verilen hizmetlerin alkollü içeceklere isabet eden kısmı hariç),

    Temmuz ayındaki bir yemek alım satım ile ilgili %8 olarak fatura etmiştik.

    Firma ile aramızdaki faturalaşma nedeniyle ağustosta aynı işlemle ilgili karşı firma tarafımıza %1 kdv li olarak fatura kesmek istiyor. Geriye dönük bir mahsuplaşma işlemi sebebiyle fatura kesileceğinden faturanın %8 olarak düzenlenmesi mi gerekmektedir?

    Yemek teslimi yoksa KDV oranı % 1 de olmaz % 8 de olmaz. % 18 olur.

    Mal ve hizmet teslimi olmadan Fatura düzenlenmez.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTicaret Bakanlığının KOOP-DES Programı’nda ilk hibeler dağıtıldı
    Sonraki İçerikYüz siperliklerinin ithalatında ve satışında KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz