Ev Hizmetlerinde on gün ve daha fazla çalıştırılan bir sigortalının işten ayrılma bildirimini yasal süresi içerisinde yapılmaması nedeni ile yararlanılmış olan sigorta prim teşviklerinin iptali söz konusu mudur? Yoksa geç bildirimden dolayı yalnızca ipc mi düzenlenir?
(26.11.2018 12:44)
İşten ayrılış tarihinin süresinde verilmemesi halinde kesilen ipc ile geriye doğru teşvik iptali olmayıp kişinin çıkış tarihi esas alınarak primi sonlandırılacaktır.
Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.
BENZER İÇERİKLER
İhale Yoluyla Yapılan İşlerde İşçinin Özlük Haklarının Muhatabı ve Sorumlusu Kimdir?
Olağanüstü Hallerde Yapılan Fazla Çalışmalarda Saat Başına Verilecek Ücret Nasıl Hesaplanır?
Fazla çalışma/mesai süresi, koşulları, sınırı, yüzdeleri, tutarı
Ev hizmetlerinde çalışanların kıdem tazminatı hakkı var mıdır?
Ev Hizmetlerinde Çalışanın SGK Girişini Cep Telefonu ile Yapabilirsiniz!
Ev Hizmetlerinde Çalışanların Sigortalılığına ilişkin yasal düzenleme
Sitelere (Konut) sunulan İşgücü temin hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılacak mıdır?