Ana Sayfa Haberler Euro bölgesinde son 10 yılın en düşük işsizlik oranı

Euro bölgesinde son 10 yılın en düşük işsizlik oranı

847
0

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Şubat ayına ilişkin işsizlik oranlarını açıkladı.

Buna göre Euro bölgesinde (EA19) takvim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı Şubat ayında yüzde 7,8 olarak gerçekleşti ve böylece, bir önceki aya oranla sabit kaldı. Söz konusu oran bir önceki yılın aynı ayında yüzde 8.5 olarak gerçekleşmişti.

Böylece Euro bölgesinde işsizlik oranı, Ekim 2008’den bu yana en düşük seviyesine indi.

Üye ülkelere bakıldığında ise Şubat ayında en düşük işsizlik oranı yüzde 1.9 ile Çekya’da gerçekleşti.
Çekya’nın ardından yüzde 3.1 ile Almanya ve yüzde 3.4 ile Hindistan geliyor.

Avrupa Birliği üye ülkelerinde Şubat ayında en yüksek işsizlik oranı ise yüzde 18 ile Yunanistan’da gerçekleşti. Yunanistan’ın ardından yüzde 14.9 ile İspanya ve yüzde 10.7 ile İtalya yer aldı.

Geçen yıl ile karşılaştırıldığında işsizlik, Danimarka ve Avusturya hariç tüm AB üye ülkelerinde düşüş gösterdi. En kritik düşüş oranları ise Yunanistan, Kıbrıs, İspanya ve Estonya’da görüldü.

Yunanistan’da işsizlik, Aralık 2017 – Aralık 2018 döneminde yüzde 20.8’den yüzde 18’e indi.
Aynı dönemde Güney Kıbrıs’ta işsizlik yüzde 9.4’ten yüzde 7.1’e, İspanya’da yüzde 16.2’den yüzde 13.9’a geriledi.

Estonya’da ise işsizlik Ocak 2018 – Ocak 2019 döneminde yüzde 6.4’ten yüzde 4.2’ye düştü.

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİkinci el araç alımı satımı yapan işletmeler araç alımı sırasında ödediği KDV’yi indirim konusu yapabilir mi?
Sonraki İçerikHer gün fiili olarak 3 saat çalışan işçiyi 30 gün SGK’lı olarak göstermekte sakınca var mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz