Ana Sayfa Ülkeler Eski ABD Hazine Bakanından Kariyer Tavsiyeleri…

Eski ABD Hazine Bakanından Kariyer Tavsiyeleri…

1156
0

Başarısız olmaktan korktuğu için işi daha önce üç kez reddettiğini söyleyen eski ABD Hazine Bakanı Henry Paulson’dan kariyer tavsiyeleri:

  • “Sizi mutlu eden ve başarılı olduğunuz şeyleri yapın.”
  • “Yanında muhtemelen en az ilgi çekici işi yapacağım patronu seçtim ama ondan çok şey öğreneceğimi düşündüm.”
  • “Gerçek bir kriz sırasında karar veriyorsanız, toplumun eleştirilerinden endişe duymayın. Odaklanmanız gereken asıl şey felaketleri nasıl önleyeceğiniz. Her zaman kusurlu bir kararı hiçbir şey yapmazsanız olacaklarla değiş tokuş etmeniz gerekecektir. “
  • “Eğer başarılı olmanızı sağlayacak tek şey başkasından daha fazla çalışmaksa kaybedersiniz çünkü her zaman sizden daha fazla çalışacak birileri çıkacaktır.”
  • Öğrendim ki ne yaptığım kadar kiminle yaptığım da önemli. Bu büyük bir fark yaratıyor.”
  • “Her şey insanlarla iyi çalışmakla ilgili. Önemli bir işi yapabilmek için bu gerekiyor.”
  • “Liderlik ortak bir nokta bulup başka insanları dinlemekte. Bir ilişki sadece el sıkışmaktan ya da yemek yemekten ibaret değildir, bir işi başarmak için beraber çalışmaktır.”
  • “Bütünleyici yetenekler bireysel zaafları telafi eder, liderliğin belirleyici özellikleri “doyumsuz” entellektüel bir merak, kişisel farkındalık, kararlılık ve insanları umursamaktır.”

Kaynak:
https://www.gsb.stanford.edu/insights/former-treasury-secretary-paulson-be-ready-change-course
https://yaledailynews.com/blog/2012/02/29/paulson-issues-leadership-advice

 

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikİşçinin Fazla Mesaiden Hak Ettiği Serbest Zaman Ne Kadar Sürede Kullandırılmalıdır?
Sonraki İçerikİşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Belgesinin Geçerlilik Süresi Dolduğunda Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz