Danışmanlığını yaptığım bir firmada sermaye 2800 TL, 500 TL geçmiş yıl zararı var. 150 TL geçmiş yıl karları mevcut. Eş zamanlı sermaye azaltımı ve artırımı ile geçmiş yıl zararlarından kurtulmak istiyoruz. Sermayeyi 2800 den 2300 düşürdükten sonra geçmiş yıl karlarını sermayeye ekleme zorunluluğumuz var mı? Sermayeyi tekrar ortaklara borçlar hesabı ile 2.800 yapacağız. Eş zamanlı azaltım artırımdaki sıra nasıl olmalı? Raporda konuyu nasıl açıklayacağız? Sermaye kararını nasıl almalıyız?
Zararların telafisi amacı ile elbette sermayenizi yasal sınırların altına inmemek üzere azaltım ve eş anlı artış yapılabilir. A.Ş.’lerde sermayeye eklenecek fonlar var ise öncelikle bu fonların sermayeye dönüştürülmesi gerekir. Ayrıca iç kaynakla birlikte nakit artış yolu ile de sermaye eş anlı artırılabilir. Bilgilendirme sicil müdürlükleri sayfalarından bakılabilir, rapor örnekleri Odamızın sayfasında mevcuttur.
Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.
BENZER İÇERİKLER
Hisse Senedini 3 yıl sonra sattım. Kazancı üzerinden Vergi öder miyim?
Anonim Şirket Hisse Senedi Basımının Temel Şartları Nelerdir?