Ana Sayfa Vergi Engellilik indirim yazısı olanlardan işyerini değiştiren ücretliler ne yapacaklardır?

    Engellilik indirim yazısı olanlardan işyerini değiştiren ücretliler ne yapacaklardır?

    15
    0

    Herhangi bir şekilde iş yeri değiştiren ücretlilerin daha önce işlem tesis ettirdikleri Müdürlüklere yeni iş yerlerinin adreslerini bildirerek buradan yeni iş yerlerine hitaben yazı almaları yeterli olacaktır. Bu kişilerin yeniden rapor almalarına gerek yoktur. Bulundukları il sınırları dışına gidenler de aynı şekilde hareket edebileceklerdir. Engellilik İndiriminden Yararlanacak Hizmet Erbabının Engellilik Derecelerinin Tespit Şekli İle Uygulanması Hakkında Yönetmeliğin “Hizmet erbabının iş yerini değiştirmesi halinde yapacağı işlemler” başlıklı 12. Maddesinde, madde başlığından da anlaşılacağı üzere, bu işlemin ücretli hizmet erbabınca yerine getirilmesi öngörülmüştür.

    Buna göre, eski işyerinden aldığı ücretlerin vergilendirilmesi sırasında, Merkez Sağlık Kurulu’nca kararlaştırılmış olan engellilik indiriminden yararlanmakta olan ücretli hizmet erbabı hakkında, evvelce kararlaştırılmış olan engellilik indiriminin, yeni işverenlerince kendilerine ödenecek ücretlerin vergilendirilmesi sırasında, yeni işverenlerince de uygulanabilmesi bakımından, ilgili Müdürlüklerden yeni iş yerlerine hitaben düzenlenen engellilik indiriminden yararlandırılmaları gerektiği yönündeki yazıyı yeni işverenlerine ibraz etmeleri gerekmektedir. Eski işyerinde engellilik indiriminden yararlanmakta iken işyeri değiştiren engelli hizmet erbabının, yeni işyerinden de engellilik indiriminden yararlanmaya devam etmesi bakımından, bahse konu yazıyı temin ederek, yeni işverenine ibraz edeceği bu yazıyla yeni işverenini bilgilendirmek suretiyle işlemin devamını sağlaması önemli görülmektedir.

     

     

     


    Kaynak: GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİhraç kayıtlı satış bedeli dövizli olarak tahsil edilebilir mi?
    Sonraki İçerikEsnaf Muaflığından Yararlanmak İçin “Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi” Alınması Zorunlu Mudur?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz