Ana Sayfa Çalışma Hayatı Emeklilik nedeniyle işten çıkış işlemi yasak kapsamına girer mi?

Emeklilik nedeniyle işten çıkış işlemi yasak kapsamına girer mi?

Emeklilik nedeniyle işten çıkış işlemi yasak kapsamına girer mi?

708
0

2020 Haziran ayı ile ilgili bildirgelerimizi hazırlayacağız. 16/03/2020 tarihinde İçişleri Bakanlığı’nca kapatılan ve 16/06/2020 haziran ayında kısa çalışma ödeneği biten ve kapalı olan şirketimizle ilgili 01.07.2020-30.07.2020 tarihini kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneğine başvurduk. Arada 14 gün boşluk oluşmuş oldu. İŞKUR’daki memur aradaki boşluğa dikkat etmemizi ona göre işlem yapmamızı söyledi. Bildirgemizi hazırlarken eksik gün nedeni ne seçeceğiz?

Haziran ayı bakiye günleriniz için nakdi ücret desteği alabilirisiniz. 29 kod ile eksik gün bildiriminde bulunabilirsiniz.

Muhasebe bürosunda çalışmakta olan personel covid19 döneminde de sürekli çalışmıştır. 23.07.2020 tarihinde Sgk kurumundan alacağı 3600 yazısı ile işyerinden kıdem tazminatını alıp işyerinden ayrılabilir mi yoksa pandemi dönemi olduğu için tazminatını alamaz mı?

Emeklilikte yaş dışındaki şartların yerine getiren bu işçinin çıkışı fesih yasağı kapsamında değildir.

14- Emeklilik için yaş dışında diğer şartların tamamlanması koduyla çıkış yapılabilir.

 


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTESK: Kurban Pazarlarında Sahte Paraya Dikkat Edilmeli
Sonraki İçerikŞirketin tür değişikliğinde elektronik defter tutma ve elektronik fatura kullanma mecburiyeti devam eder mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz