Ana Sayfa Çalışma Hayatı Emekli bir çalışanımıza emekli olduğu için iş göremezlik ödeneği de verilmedi. Bu...

    Emekli bir çalışanımıza emekli olduğu için iş göremezlik ödeneği de verilmedi. Bu süreyi yıllık izin olarak değerlendirilebilir mi?

    343
    0

    Emekli bir çalışanımız geçirdiği iş kazasından dolayı Ameliyat vs oldu ve 15 gündür istirahatli. Emekli olduğu İçin iş göremezlik de verilmedi. Bu süreyi yıllık izin kullanmış gibi saymamızda bir sakınca olur mu?

    İşçi ile işveren arasında anlaşma ile sağlanacak bu durumda emekli olan işçinin istirahat dönemi yıllık ücretli izinli dönemi olarak bildirilebilir. İşçi yararına olan bu durum tarafların rızası ile sonuçlandırılabilir.


    Emekli olarak çalışan işçinin 7 günlük iş göremezlik rapor var rapor ücretini sgk ödeme yapıyor mu?

    Emeklileri iş göremezlik ödeneği ödenmemektedir.


    Engelli raporu bulunan ve rahatsızlığı sebebi ile heyet tarafından yıllık istirahat raporu verilen bir işçinin emeklilik nedeniyle iş akdi sonlanacaktır. İşveren bu durumda istirahat raporu süresince işçiye kıdem tazminatı ödemekle yükümlü müdür?

    Yargıtay kararlarında “Dairemizin uygulamasına göre akdin feshinden önceki dönem içerisinde alınan ve birbiri ardına gelen rapor süreleri ihbar öneline 6 hafta eklenmek suretiyle bulunan süreyi aşan kısım kadar süre kıdem tazminatına esas sürenin hesabında nazara alınmaması gerekir.” hükmü bulunmaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEczanelerde gece nöbeti fazla mesai hesaplaması nasıl yapılır?
    Sonraki İçerikİşten ayrılan kişinin ayrılış bildirgesi aynı gün verilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz