Ana Sayfa Muhasebe Ek Vergi (Deprem Vergisi) İçin Karşılık Ayrılacak Mı?

    Ek Vergi (Deprem Vergisi) İçin Karşılık Ayrılacak Mı?

    183
    0

    Kurumlar vergisi mükelleflerine çıkan ek vergi (mesela emisyon priminden doğan) ve ödemesi için nasıl bir yevmiye kaydı yapılabilir?

    EK VERGİ MUHASEBE KAYDI

    Bu vergi gider ve indirim olarak dikkate alınamayacak ve hiçbir vergiden mahsup edilemeyecektir.

    Ek Vergi için karşılık ayrılmaz. 31/12/2022 tarihli Bilançoya müdahale olmaz. Ek vergi 2023 de yürürlüğe girdiği için kapanan hesap dönemi için karşılık ayrılmaz. Aşağıdaki yevmiye kaydı Nisan 2023 de yapılır.

    ____________ / ____________

    570 (B)

    360 (A)

    Ek Verginin dönem karından mahsubu

    ____________ / ____________

    360 (B)

    102 (A)

    Ek Verginin ödenmesi

    ____________ / ____________


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSGK Emeklisinin maaşından yapılan %10 katılım payı için KDV hesaplanır mı?
    Sonraki İçerikSMMM’ler Dernek Başkanı Olabilir Mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz