Ana Sayfa Duyurular Eczane Faturalarının ve Eki Belgelerin Elektronik Ortama Alınması Artık Zorunlu

Eczane Faturalarının ve Eki Belgelerin Elektronik Ortama Alınması Artık Zorunlu

647
0

Bilindiği üzere 24.12.2019 tarihli duyurumuzda eczane faturalarının ve eki belgelerin elektronik ortamda alınması uygulamasının 01.03.2020 tarihinden itibaren karşılanan reçetelerde ve düzenlenen faturalarda zorunlu hale getirileceği duyurulmuştu. Uygulamaya dair Kuruma ulaşan tereddütler ve bilgilendirme talepleri üzerine aşağıda yer alan konuları açıklama ihtiyacı doğmuştur:

1-      Reçete ve eki belgelerin elektronik ortama alınması işleminin reçetenin karşılandığı gün yapılması zorunluluğu olmayıp, bu belgeler eczaneler tarafından dönem sonlandırma işlemi yapılana kadar elektronik ortama aktarılarak MEDULA sistemine yüklenebilecektir.

2-      Elektronik ortama aktarılan fatura ve eki belge asıllarının Kurumumuz tarafından saklanması ve arşivlenmesi işlemlerine devam edilecektir.

3-      İnceleme esnasında reçete ve eki belgelerin elektronik ortamda eksikliğinin tespit edilmesi halinde eksikliğin de elektronik ortamda giderilebilmesi mümkün olacaktır. Bu sayede özellikle SSGM bulunmayan illerdeki eczaneler Kuruma fiilen müracaat etmeden iş ve işlemlerini hızlı bir şekilde yapabileceklerdir.

4-      Ayrıca bürokrasinin azaltılması ve kırtasiyeciliğin önüne geçilmesi bakış açısıyla, MEDULA eczane sisteminde oluşturulan belgelerin (Fatura bilgilerini içeren özet döküm listesi (3 nüsha), Reçete ve Hasta Döküm İcmal Listeleri (2 nüsha) vb.) yeniden elektronik ortama aktarılması veya teslimine gerek bulunmamakta olup yapılacak iş ve işlemlerde MEDULA Eczane Sisteminde oluşan kayıtlar esas alınacaktır.

5-      Gerekli altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra (eczanelerce elektronik imza kullanımı ve video konferans altyapısının kurulması) fatura itiraz değerlendirme komisyonu işlemlerinin de bu yolla sisteme yüklenen belgeler ve video konferans uygulaması kullanılarak yapılması planlanmaktadır.


Kaynak: SGK Duyurusu-10.03.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYer altında iş sağlığı ve güvenliği hizmeti veren doktorların ücretlerinde gelir vergisi istisnası var mıdır?
Sonraki İçerikOcak 2020’de tavuk eti üretimi %8,8 azaldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz