Ana Sayfa SGK E-Vizite sisteminde onaylanmayan sağlık raporları için ceza uygulanır mı?

    E-Vizite sisteminde onaylanmayan sağlık raporları için ceza uygulanır mı?

    1378
    0

    Personel 2020 yılı kasım ayındaki raporunu vermemiş. Bu sebeple bildirim yapmadık. Kasım ayında 30 gün bildirdik. Gün sayısında değişiklik yapmayacağız. İstihbarat süresinde çalışmamıştır. Yapmak için düzeltme vermeli miyiz?

    Rapor alan işçiniz için hiçbir şekilde sgk çalışmadığına dair girişi yapmamanız ya da APHB’de “Raporlu sürelerde çalışmamıştır” kutucuğunu işaretlememeniz ve ya eksik gün “01-İstirahat” kodu ile bildirim yapmamanız halinde; İş göremezlik raporu işveren onayının hiç yapılmaması halinde sigortalı başına ilgili ayda geçerli olan brüt ücretin yarısı tutarında. 

    SGK ceza tebliğini PTT’ye vermeden önce e sgk çalışılmadığına dair bildirimi yapmanız halinde ise sigortalı başına ilgili dönemde geçerli olan brüt asgari ücretin 1/10’u oranında idari para cezası uygular. 

    E-vizite onaylama süresi sonundan SGK tarafından tebliğ edilen tarihten önce bildirimin geç yapılması halinde ise 357,75 TL tutarında Sgk rapor geç onaylama cezası uygulanır.

    SGK Raporu alan personelin gün sayısında rapor günü kadar İstirahat giriyoruz. 

    Örneğini Nisan 10 gün rapor 20 Gün Çalışma 10 Gün istirahat nedenli ile çalışmamıştır rapor. Ancak kurum 8 gün ödeme yaptığından dolayı biz personelin 2 günlük kaybını vermek istiyoruz. Bunu Bordro ve Bildirgede Bordroda EK Kazanç Sütununda Bildirgede Prim bölümünde göstersek sorun olur mu?

    İşverenin SGK’nın ödemediği günler için atıfet kabilinden ödeyeceği bu ücretin ek kazanç sütununda gösterilmesi doğru olacaktır.

    İki günden fazla rapor alan çalışan bordrosunda raporlu gösterilmeyip tam ay çalıştığı gösterilip ücret ödenebilir mi?

    Rapor onaylanıp çalışmadığına dair bildirim girişinden raporlu sürede çalışmamıştır işaretlenip tam ay prim ödenebilir.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBağımlı (bordrolu) olarak çalışan SM ve SMMM’ler birden fazla şirketin (grup şirketi) beyannamelerini imzalayabilir mi?
    Sonraki İçerikHaziran ayında peşin olarak ödenen kira için stopaj hesaplaması nasıl yapılmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz