Ana Sayfa Vergi E-Serbest meslek uygulamasına e-imza ile başvuru yapabilir miyiz?

E-Serbest meslek uygulamasına e-imza ile başvuru yapabilir miyiz?

723
0

E-imzası olan şahıs mükelleflerinin başka bir müracaata ya da kayda gerek olmaksızın 01.06.2020 sonrası GİB sistem üzerinden e-Serbest Meslek Makbuzu düzenleyebilir mi? Özel bir entegratör firma ile anlaşma yapması gerekli midir? Kesilen e-Serbest Meslek makbuzlarının arşivlenmesi için bir işlem yapılmalı mıdır?

E-imza sistemine kayıtlı olanlar için yeniden başvuru gerekmez. Bu mükellefler GİB portalından kaydını hemen yapabilir. Özel bir entegratör firma ile anlaşma yapması zorunlu değildir.

GİB e-Fatura bölümünden e-SMM uygulamasını ve rehberleri inceleyiniz.

509 no.lu VUK tebliğine göre 2020 yılı brüt satış hasılatı 5 milyon TL’yi geçen firmalar 01.07.2021 den itibaren e-faturaya geçeceklerdir. Tebliğde brüt satış hasılatından kastedilen tam anlaşılamamaktadır. Gelir tablosunda yer alan A-BRÜT SATIŞLAR mıdır? Öyle ise, Yıllara sari inşaat işi ile uğraşan firmalarda hasılatlar 350 hesaba kayıt edilmekte işin bittiği yıl gelir tablosu hesaplarına intikal etmekte ve A-BRÜT SATIŞLAR satırına yazılmaktadır. Dolaysıyla yıl içinde 350 hesabın 5 milyon TL’yi aşması e-faturaya geçiş zorunluluğu getirir mi?

A-BRÜT SATIŞLAR tutarı dikkate alınır. 350 hesap dikkate alınmaz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGüven endeksi hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde yükseldi
Sonraki İçerikNisan 2020 Dönemi aylık prim ve hizmet bildirgesi bildirim ve ödeme süreleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz