Ana Sayfa Muhasebe E-Faturayı irsaliye olarak kullanabilir miyiz?

    E-Faturayı irsaliye olarak kullanabilir miyiz?

    E-Faturayı irsaliye olarak kullanabilir miyiz?

    835
    0

    Teknik konulardan dolayı-irsaliye kesme zorunluluğumuzu (01.08.2020’den itibaren) yerine getiremedik. Şimdi entegratör ile anlaştık. AĞUSTOS BAŞINDAN bugüne kadar mecburen kâğıt ortamında kestiğimiz irsaliyeleri e-irsaliyeye bağlamamız (yani tekrar e-irsaliye kesmemiz gerekir mi?

    Merhaba; Zamanında düzenleyemediğiniz belgeler için e-irsaliye düzenleyip, kâğıt olarak düzenlediğiniz irsaliyelerin numaralarını açıklama kısmına yazabilirsiniz (Bu durum Teknik sorun olduğu içindir)

    E-fatura mükellefiyetine geçen firmam irsaliye kullanmıyor kullanmak istemiyor. Kesmiş olduğu e faturanın açıklama bölümüne sevk tarihini bir iki gün sonrasına düzenlese olur mu?

    E-faturanın irsaliye olarak kullanılması mevzuata göre; “e-Fatura uygulamasına kayıtlı mükelleflerin birbirlerine düzenledikleri e-Faturada, düzenleme tarihi yanında düzenleme zamanının da saat ve dakika olarak gösterilmesi halinde e-Faturanın kâğıt çıktısı irsaliye yerine geçer. Söz konusu kâğıt çıktıya “İrsaliye yerine geçer.” ifadesinin yazılması ve kâğıt çıktının satıcı veya yetkilisi tarafından imzalanması zorunludur. Ancak bu imkândan yararlanabilmek için e-Faturanın malın teslimi anında düzenlenmesi gerekir.”


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik26/08/2020 Tarihine Kadar Kolay İşverenliğe Geçen Ev Hizmetleri İşyeri İşverenleri MUH-SGK Vermeyecek
    Sonraki İçerikEnvanter çıkartmak nedir? Büyük mağazalar her yıl envanter yapmak zorunda mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz