Ana Sayfa Vergi E-Fatura mükellefleri düzenledikleri faturaları arşivlemek zorunda mıdır?

E-Fatura mükellefleri düzenledikleri faturaları arşivlemek zorunda mıdır?

649
0

E-Arşiv faturalarda kâğıt faturalardaki gibi ıslak imza zorunlu mudur?

Eğer faturalar sitemden hazır imzalı olarak çıkmıyorsa faturayı düzenleyen taraf çıktının üzerine imza atarak e-postayla göndermesi yeterli midir?

E-arşiv faturalarda, noterden onaylanmış taranmış imzanızı kullanabilirsiniz

E-fatura bir firmaya, firma unvanı yerine markasına düzenlenmiştir. Aradan 1 ay geçtikten sonra bu durum anlaşılıyor. Bu fatura için nasıl bir yol izlenmelidir?

İlgili vergi kimlik numarasından iade faturası kesilmesi istenilerek; doğru unvanlı fatura düzenlenebilir.

E-fatura ve e-Arşiv Fatura kullanıcıyız. Düzenlediğimiz faturaları xml olarak saklamak zorundayız. Düzenlediğim faturayı ne kadar sürede indirip saklamalıyım. Tarafımıza gelen faturayı da indirip saklamak zorunda mıyız?

E-uygulamalar bizim yalnızca iş yapma şeklimizi değiştiren uygulamalardır.

Bu kapsamda elektronik ortamda düzenlenen ticari belgeleri tebliğ kapsamında saklama yükümlülüğü bulunmaktadır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİhraç Kaydıyla Teslim Edilen Eşyanın İhracatçı Firma Tarafından Bedelsiz Olarak İhraç Edilmesi Durumunda Tecil-Terkin Uygulaması
Sonraki İçerikPandemi nedeniyle ücretsiz izinde geçen süreler yıllık izin süresinden sayılır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz