Ana Sayfa Vergi E-fatura kullanıcıları gümrük çıkış beyannamesi ile yurtdışına yaptıkları satışlar için e-fatura düzenlemeli...

E-fatura kullanıcıları gümrük çıkış beyannamesi ile yurtdışına yaptıkları satışlar için e-fatura düzenlemeli midir?

GÇB ekinde çıkmayan fatura eskisi gibi kâğıt veya gönderici e-arşiv mükellefi ise e-arşiv fatura olarak mı düzenlenmelidir?

592
0

E-faturaya geçişte 5 milyon satış hasılatı dikkate alınması gerekmektedir. Transit satışlardaki hasılatımız 5 milyonun üzerinde ancak yurtiçi ve ihracat hasılatımız 5 milyonun altındadır. Bildiğim kadarıyla transit satışlarda e-fatura düzenlemeye gerek yok. Yine de 01/07/2020 itibariyle e-fatura uygulamasında geçmemiz gerekir mi?

Merhaba; Brüt satış hasılatınız 5 milyon üzeri mi bunu kontrol etmek gerekli. Değilse de diğer e-fatura geçiş hükümlerine haiz mi mükellefiniz bunu kontrol etmek gerekli.

Transit ticaret için de Sadece Gümrük Çıkış Beyannamesi ile yurtdışına çıkan malın faturası ihracat e- faturası şeklinde düzenlenmelidir.

GÇB ekinde çıkmayan fatura eskisi gibi kâğıt veya gönderici e-arşiv mükellefi ise e-arşiv fatura olarak düzenlenmelidir.

Temmuz ayında E fatura müracaatı yapma zorunluluğu olan firmamız, yeni tasfiye işlemi tamamlandı ve tescil doldu. Firma tasfiye dönemine hiçbir ticari faaliyeti olmayacak, yine de temmuz ayı içi E Fatura müracaatımız olmak zorunda mı?

Merhabalar; e-fatura mükellefiyeti Ticaret sicilden kaydın silinmesi kadar devam eder. Bu durumda firma tasfiyede olsa dahi e-fatura mükellefiyeti devam eder.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

E-fatura kullanıcısı olan bir firma kâğıt fatura düzenleyebilir mi?

E-faturaların B formlarında bildirimi yapılır mı?

İhracat yapan firmalar e-Fatura kullanmak zorunda mıdır?

Önceki İçerik1 Temmuz 2020 itibariyle e-Fatura kullanımı zorunlu olan firmalar ne zaman e-defter uygulamasına dâhil olur?
Sonraki İçerikE-Arşiv Fatura ve e-Serbest Meslek makbuzlarının saklanması gerekiyor mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz