Ana Sayfa Muhasebe E–fatura kullanan Şirketlerin diğer bilgilerinde değişiklik olması halinde nasıl yapmalıyız?

E–fatura kullanan Şirketlerin diğer bilgilerinde değişiklik olması halinde nasıl yapmalıyız?

622
0
E–fatura kullanan Şirketlerin diğer bilgilerinde değişiklik olması halinde nasıl yapmalıyız?

Portalde yer alan adres, telefon, e-posta, web sitesi, vergi dairesi (listede olmayan bilgiyi yazıyla yazabilirsiniz), mersis no, ticaret sicil no, işletme merkezi, fatura ön eki gibi bilgilerinizi “Kullanıcı Bilgileri” menüsünden değiştirebilirsiniz. (Bu değişiklikler otomatik olarak güncellenmemektedir. Kullanıcı tarafından değiştirilebilmektedir.)

Web adresi bilgisinin başına”http://” [^]yazmanız gerekmektedir.

Sicil No bilgisi faturanızın “Not” alanında görünecektedir.

Fatura ön ek yıl içerisinde hiç fatura kesmeden önce değiştirilebilmektedir. Entegrasyon, özel entegrasyon ya da GİB-Portalinde yükleme araçları bölümünü kullanıyorsanız bu konuyu yazılım sağlayıcınızla görüşmeniz gerekmektedir.

Fatura üzerindeki bilgiler faturanın göndericisi tarafından belirlenmektedir. Fatura üzerinde yanlış bilgilerin yer alması halinde, sebebi göndericinin bu bilgilerle faturayı oluşturmuş olmasıdır.

 


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İhracat faturalarındaki zorunlu alanları her mükellef sağlamıyor. Bu alanlardaki zorunluluk kalkacak mı? 

Geriye dönük e-Fatura kesilemediği takdirde gemi yüklemesi akşam saatlerinde ya da hafta sonu biterse ilk iş günü yeni bir e-Fatura düzenlenebilecektir. Bu durumda gemi beklemede kalır. Demuraj ve benzeri masraflar oluşur?

Mal alışı yapan iki firma karşılıklı faturalandırma neticesinde mahsuplaşırsa yine de bankadan havale ile bakiye ödemesi yapması gerekir mi?

 

 

 

Önceki İçerik19 Ekim 2019 Tarihinde Gelir Uzmanlığı Yeterlik Sınavı Yapılacaktır
Sonraki İçerikTurizm Payı Uygulaması 01 Ekim 2019 Tarihinden İtibaren Başlayacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz