Ana Sayfa Vergi e-Fatura kullanan bilanço şahıs firması ciro düşüklüğü nedeniyle DBS’ye geçip e-Defterden çıkabilir...

    e-Fatura kullanan bilanço şahıs firması ciro düşüklüğü nedeniyle DBS’ye geçip e-Defterden çıkabilir mi?

    269
    0

    İnşaat firması 2021 yılı cirosuna göre 2022 temmuz ayında e-faturaya geçmiştir. ancak 2022 yılı cirosu 0 TL’dİr. ve gayri faaldir. 2023 yılı itibariyle işletme hesabı esasına geçerek e-defter tutmayıp dbs sistemine göre defter tutabilir mi?

    İsteğe bağlı olarak e-fatura kullananlar ciro ölçüsüne göre e-defter tutacak. Belirlenen cironun altında ise e-defter tutulmaz.

    Sınıf değiştirme ölçüsüne göre Bilanço esasından işletmeye geçilebilir.

    ______________________

    BENZER İÇERİKLER

    İsteğe bağlı e faturaya geçiş yapan şirket e-deftere de geçmek zorunda mı? Eğer zorunda ise 01.01.2022 e-faturaya geçerse ayni tarihte e-deftere de geçmek zorunda mı? 

    İsteğe bağlı e faturaya geçiş yapan şirket e deftere de geçmek zorunda değildir. E-defter ciro rakamları ile zorunlu geçiş yapılır.


    ______________________

    Sgk anlaşması olmayan tıbbi cihaz satışı yapan Ltd.Şti’de gönüllü olarak e-fatura mükellefidir. E-defter berat zorunluluğu var mıdır?

    VUK 526 kapsamında; Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşme imzalayan sağlık hizmeti sunucuları ile medikal malzeme ve ilaç/etken madde temin eden tüm mükellefler (hastane, tıp merkezleri, dal merkezleri, diyaliz merkezleri, Sağlık Bakanlığından ruhsatlı diğer özelleşmiş tedavi merkezleri, tanı, tetkik ve görüntüleme merkezleri, laboratuvarlar, eczaneler, tıbbi cihaz ve malzeme tedarikçileri, optisyenlik müesseseleri, işitme merkezi, kaplıcalar, beşeri tıbbi ürün/ürün sunan ve/veya üreten özel hukuk tüzel kişileri ve bunların tüzel kişiliği olmayan şubeleri, ecza depoları vb.)

    İlgili mükellefler 1/7/21 tarihi itibariyle e-fatura uygulamasına geçiş yaptılar. 

    Bu mükelleflerden bilanço esasına göre defter tutanlar 01.01.22 tarihi itibariyle e-defter uygulamasına geçiş yapacaklardır.




    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYıl içerisinde isteğe bağlı e-Faturaya geçen mükellef e-Deftere geçmese olur mu?
    Sonraki İçerikRestoran işleten firma (Yemek Sepeti – Trendyol) ile çalışan firma e-Ticaret olarak 1 Milyon TL sınırı ile e-Defter geçişi yapılmalı mıdır?