Ana Sayfa Muhasebe E- Deftere tabi olan gerçek kişi faaliyetini kapattıktan sonra tekrar faaliyete başladığında...

    E- Deftere tabi olan gerçek kişi faaliyetini kapattıktan sonra tekrar faaliyete başladığında e-deftere tabi olmalı mıdır? 

    e-fatura üzerinde kalem ile düzeltme yapılabilir mi?, e-defter mükellefi iken İşyerini kapatan kişi tekrar iş yeri açtığında zorunlu e-defter kullanır mı?, Alıcı ve satıcı anlaşırsa e-fatura veya e-arşiv faturada elle düzeltme yapılabilir mi?

    843
    0

    E-defter mükellefi olan gerçek kişi işyerini kapatıp 1 yıl sonra yeniden işyeri (İŞ KONUSU FARKLI BİLE OLSA) acarsa e-defter tutmak zorun da mıdır?

    Yeni bir vergi kimlik numarası ve yeni bir ünvan ile açılan yeni işlerinin VUK 509 kapsamında e-fatura ve e-deftere geçiş yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekli olan bir durumu var ise sisteme ilgili dönemde geçmelidir. Eğer böyle bir yükümlülük yok ise; yükümlülüğün başlayacağı tarih itibariyle sisteme geçişini sağlamalıdır.

    E- fatura üzerinde kaşe imza yapıp kalem ile düzeltme yapılabilir mi? Hem alıcı hem satıcı düzeltilen yere kaşe imza yapabiliyorlar?

    E-faturanın kalem ile hiçbir yerinde düzeltme yapılmaz. E-faturayı süresinde karşı taraf reddeder.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 Haziran döneminde sanayi üretimi içindeki sektörlerin %58,6’sında üretim arttı
    Sonraki İçerikBSMMMO: Meslek odası olarak zorunlu olmadığı takdirde toplantı ve eğitim faaliyetlerini online olarak yapıyoruz

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz