Ana Sayfa Vergi e-Deftere 2025 yılında geçmek zorunda olanlar e-Faturaya da geçmek zorunda mıdır?

    e-Deftere 2025 yılında geçmek zorunda olanlar e-Faturaya da geçmek zorunda mıdır?

    2
    0

    e-Deftere 2025 yılında geçmek zorunda olanlar e-Faturaya da geçmek zorunda mıdır?

    E-Deftere geçiş zorunluluğu ile e-Fatura zorunluluğunun kriterleri ayrıdır.

    1.1.2025 tarihi itibarıyla e-Deftere geçmek zorunda olanlar, sadece e-Deftere geçtikleri için zorunlu olarak e-Faturaya geçmek zorunda değildir. E-Faturaya geçme ile ilgili hadler ayrı olarak değerlendirilir. E-Faturaya zorunluluk hadlerini sağlamasa da isteyenler isteğe bağlı olarak da geçebilir.

    SEKTÖR BAZINDA 2025 DE E-FATURA ZORUNLULUĞU TARİHLERİ:

    • 2024 yılı hesap dönemi sürecinde brüt satış gelirleri 3 milyon TL ve üzerindeki mükellefler 1 Temmuz 2025 tarihine kadar e-faturaya geçecek.

    • Gayrimenkul ve motorlu araç üretimi, alımı, satımı ya da kiralaması yapan işletmelerin ve aracılık faaliyetinde bulunan mükelleflerin, 2024 hesap dönemi brüt satış hasılatı 500 bin TL’yi geçmesi halinde 1 Temmuz 2025 tarihine kadar e-faturaya geçecek.

    • Elektronik ortamda mal ve hizmet satışı yapan işletmeler, kendi siteleri ya da aracı hizmet sunan internet siteleri fark etmeksizin, her türlü mal ve hizmet satışında 2024 yılı brüt satış hasılatı 500 bin TL’yi geçmesi halinde 1 Temmuz 2025 tarihine kadar e-faturaya geçecek.

    • Kültür ve Turizm Bakanlığı veya belediyelerden yatırım ya da işletme belgesi alarak konaklama hizmeti sunan işletmeler, herhangi bir yıl ya da brüt satış hasılatı sınırı olmadan e-faturaya geçmek zorunda tutulmuştur. Aynı şekilde e-defter zorunluluğu da bulunmaktadır.

    BENZER İÇERİKLER

    2025 Yılında zorunlu e-Deftere geçenler e-faturaya da geçmek zorunda mıdır?


    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİkinci sınıf deftere tabi şahıs firmaları hangi yasal defteri tutarlar?
    Sonraki İçerikİşletme defteri hadlerine düşen mükellefler 2025 yılında bilançodan işletme defterine geçebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz