Ana Sayfa Muhasebe E-Defter süresinden sonra verilirse geçerli midir?

E-Defter süresinden sonra verilirse geçerli midir?

1249
0

Elektronik defterlerin süresinden sonra veya ek sürelerden sonra oluşturulması ve yüklenip beratının alınması durumunda yaptırımlar nelerdir?

Hiç tutulmamış mı kabul edilir?

TTK karşısındaki durumu nedir?

Davalarda delil özelliği olur mu böyle bir defterin?

 

Elektronik defter uygulamaları (2 Sıra No.lu Elektronik Defter Genel Tebliği ile Güncellenen Hali) 3.3.4. (2 Sıra No.lu Elektronik Defter Genel Tebliği ile Güncellenen Hali) Aylık dönem, sadece onaya sunulan ayın defter kayıtlarını ifade etmekte olup, önceki aylara ait kayıtları içermez.

 

Hesap dönemi veya takvim yılı içerisinde de elektronik defter tutmaya başlanabilir.

 

Ancak hesap dönemi veya takvim yılı içerisinde elektronik defter tutmaya başlayanlar, başladıkları tarihi izleyen bir aylık süre içerisinde eski defterlerine kapanış tasdiki yaptıracaklardır.

 

(****) 3.3.5. Yukarıda sayılan adımların neticesinde oluşturulan elektronik defterler, Başkanlık tarafından onaylanan beratları ile birlikte Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu kapsamında geçerli kanuni defter olarak kabul edilecektir.

 

  1. Sorumluluk ve Cezai Müeyyideler

6.1. Elektronik defter oluşturulurken, bu Tebliğde belirtilmeyen hususlarda süreler başta olmak üzere Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanununda yer alan hükümlere uyulması zorunludur.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İnternet satışı olmayanların E-arşiv fatura zorunluluğu var mıdır?

 

E-fatura yerine yanlışlıkla e-arşiv düzenledim. Nasıl düzeltme yapacağım?

 

E-Arşiv fatura raporları sonrası geçmişe dönük fatura kesilirse ne yapacağız?

 

E-Faturaya geçiş zorunluluğu olanlar E-Arşiv fatura kullanmak zorunda mıdır?

 

 

Önceki İçerikŞahıs firmamı kapatacağım İkinci el ticari aracımın satışında KDV oranı kaç olacaktır?
Sonraki İçerikDernekler vergi beyannamesi vermek zorunda mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz