Ana Sayfa Muhasebe E-Arşiv faturası iptal edilebilir mi?

E-Arşiv faturası iptal edilebilir mi?

2180
0

Bir firmadan 19.07.2018 tarihli E Arşiv faturası mail olarak geldi. Fatura içeriği hatalı olduğunu uyardık ve yeni doğru faturayı bize mail attılar. Önceki faturayı iptal etmişler.

1- E Arşiv faturası iptal edilebilir mi? Süre var mıdır?
2- İptal edilen E Arşiv faturanın iptal olduğunu müşteri yani biz nasıl anlarız bize bununla ilgili ne bilgisi vermeliler çünkü bu sefer iki ayrı fatura olmuş olmaz mı?

3- E Arşiv fatura isteğe bağlı değil midir? Bize sormadan E Arşiv fatura düzenlemişler kabul etmeme hakkımız var mıdır?

Not: Biz E Fatura firması değiliz.

 

 

Değerli Meslektaşım e-arşiv fatura farklı bir belge türü olmayıp aynı şekilde kâğıt ortamdaki fatura gibi tüm yasal yükümlülüklerin geçerli olduğu bir uygulamadır. Bu kapsamda kâğıt ortamdaki tüm iade, iptal, fatura kesim süreleri gibi yasal zorunluluklar aynı şekilde elektronik uygulamalardaki kesilen faturalar için de geçerlidir.

 

E- arşiv faturanın teslim yöntemi anında kâğıt çıktı olarak veya elektronik ortamda gönderilmek suretiyle teslim edilebilir. Firma ile yapacağınız mutabakatlarda fatura kontrolünüzü yapabilirsiniz veya adınıza düzenlenen faturanın e-arşiv fatura sorgulama ekranlarından kontrolünü sağlayabilirsiniz.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İnternet satışı olmayanların E-arşiv fatura zorunluluğu var mıdır?

 

E-fatura yerine yanlışlıkla e-arşiv düzenledim. Nasıl düzeltme yapacağım?

 

E-Arşiv fatura raporları sonrası geçmişe dönük fatura kesilirse ne yapacağız?

 

E-Faturaya geçiş zorunluluğu olanlar E-Arşiv fatura kullanmak zorunda mıdır?

 

 

Önceki İçerikİsteğe bağlı olarak e-arşiv faturaya geçilebilir mi?
Sonraki İçerikŞirket hissesini devir alan kişi Vergi dairesine yeniden e-Tebligat için başvuru yapacak mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz