Ana Sayfa Muhasebe E-Arşiv fatura raporları sonrası geçmişe dönük fatura kesilirse ne yapacağız?

E-Arşiv fatura raporları sonrası geçmişe dönük fatura kesilirse ne yapacağız?

4593
0

BENZER İÇERİKLER

 

01.01.2019 sonrasında e arşiv fatura raporlarının günlük olarak iletilmesine bazı firmalarımız geçmişe dönük fatura kesmek istediklerinde veya iptal etmek istediklerinde herhangi bir sorun olup olmayacağını veya konuya yönelik bir döküman paylaşımı istemektedir yönlendirebilir misiniz?

e-Arşiv Faturanın elektronik ortamda imzalandığı tarihi takip eden gün sonuna kadar raporlanabilecektir. Üzerinde Fatura tarihi 01/04/2019 olarak yer alan ve 04/04/2019 tarihinde elektronik ortamda oluşturulan fatura 05/04/2019 tarihine kadar raporlanmalıdır.

213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 18.maddesinde ise aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

Bu madde hükmüne göre;

”– Resmi tatil günleri süreye dahildir. Şu kadar ki, sürenin son günü resmi tatile rastlarsa tatili takip eden ilk iş gününün tatil saatinde biter.” açıklaması dikkate alındığında raporlama süresi de bu kanun kapsamında değerlendirilecektir.

Bunun dışında uygulamada herhangi bir değişiklik olmamıştır.
İptal edilen faturalar ve düzenlenmesi gereken tarihten sonra düzenlenen faturalar ile ilgili sorumluluk tarafınıza aittir.

 


Kaynak: E-fatura.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Akaryakıt istasyonlarında Yazar Kasa Pos sonradan toplu olarak E-Fatura’ya dönüştürülebilir mi?

 

Taslak olarak yayında olan Tebliğler ile, e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-SMMM, E-Müstahsil Makbuzu uygulamalarına ilişkin karşılaştırmalı tablo – 19.12.2018

 

E-fatura taslağı oluşturamadığımız durumlarda matbuu fatura kesilebilir mi?

 

E-fatura iptali nasıl yapılır?

 

2019 Yılında e-Fatura, e-Defter ve e-Arşiv Uygulamalarına Başlama Tarihleri

 

Ortalama Döviz Kuru Programı

 

 


Önceki İçerikDenetim Kriterleri NEDİR?
Sonraki İçerikDenetim Metodolojisi NEDİR?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz