Ana Sayfa Ekonomi Dünyanın en önemli 1000 ekonomisti arasında 107. sırada Vefa Tarhan!

Dünyanın en önemli 1000 ekonomisti arasında 107. sırada Vefa Tarhan!

781
0

Prof. Dr. Vefa Tarhan

2000 yılında “European Economic Association” tarafından dünyanın en önemli 1000 ekonomisti arasında 107. sırada gösterildi.

1967’de mezun olduğu Darüşşafaka’dan sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde ekonomi okudu. Fulbright bursuyla gittiği University of California’dan ekonomi doktorasını aldı. 1990-1999 yılları arasında Loyola University Chicago’nun finans bölümü başkanlığını yaptı. 1999’da, aynı üniversitede “Ralph Marotta Chair Professor of Finance” kürsüsüne seçildi. 1986-1999 döneminde Federal Reserve Bank of Chicago için para politikasıyla ilgili konularda araştırma danışmanlığı yaptı. 1988-1990, 1997-1999 ve 2008-2010 senelerinde Northwestern Üniversitesi’nin Kellogg Graduate School of Management bölümünde “Visiting Professor” olarak görev aldı. Ayrıca Türkiye Forbes’da 2,5 yıl köşe yazarlığı yaptı.Haziran 2011 – Nisan 2012 döneminde Kemal Kılıçdaroğlu’nun teklifi üzerine ekonomik/finansal konularda kendisine danışmanlık yaptı. Vefa Tarhan Türkiye ve ABD’de çeşitli platformlarda şirketler, TİSK, TUSİAD gibi kuruluşlar, üniversiteler ve araştırma merkezleri tarafından ekonomi ve kurumsal finansman konularında konuşmalar yapmaya davet ediliyor.

1984 yılında Loyola’da, 1990’da Northwestern Üniversitesi’nde, 1999’da ise Washington Üniversitesi’nde “Senenin en değerli profesörü” seçildi. 2011’de Loyola Üniversitesinde “Yılın en başarılı araştırmacısı” ödülünü aldı. 2013’de Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi Prof. Tarhan’a “TASAM Stratejik Vizyon Sahibi Bilim İnsanı” ödülünü verdi. Prof. Tarhan’ın verdiği 3 sunum “Financial Management Association, Academy of Finance ve Northern Finance Association” kurumsal finansman dalında en iyi araştırma ödülünü kazandı.

Mart 2013’te, İngiltere İşçi Partisi ve Türkiye Siyasi Analiz ve Araştırma Merkezi’nin davetlisi olarak, UK House of Commons’a hitaben “Dönüm Noktasındaki Türk Ekonomisi: Yakın Geçmiş ve Gelecekteki Güvenlik Açıkları” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Calpine Corporation, Hertz, Bed Bath and Beyond, Valero Energy gibi şirketlere sürdürülebilir büyüme stratejileri, şirket birleşmeleri, şirketlerin yatırım ve finansman kararları, optimal sermaye yapıları, şirket ve birim bazlı sermaye maliyetleri konularında; McKinsey Consulting, JP Morgan Chase, Bank of Montreal, Garanti Bankası, İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Finansbank gibi ABD, Türkiye, Asya ülkeleri şirketlerine executive training seminerleri verdi. Tarhan, periyodik olarak Türkiye’nin önde gelen banka ve holding genel müdürleriyle küresel ve Türkiye ekonomisi yorumlarını paylaşıp, geri bildirimler veriyor.

 


Kaynak: Vikipedia
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYıllık gelir vergisi beyannamesinde olmayan kazancı gösterebilir miyim?
Sonraki İçerikMiras yoluyla kalan gayrimenkul için değer artışı hesaplaması yapılır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz