Ana Sayfa Dünya Dünya’da kişisel lüks ürünler pazarı %23 düşüşle 217 milyar Euro seviyesine geriledi

    Dünya’da kişisel lüks ürünler pazarı %23 düşüşle 217 milyar Euro seviyesine geriledi

    613
    0

    Bain & Company Araştırma kuruluşunun İtalyan Lüks Ürün Üreticileri Birliği ile beraber yaptığı araştırmanın sonucunda dünya çekirdek kişisel lüks ürünler pazarının yüzde 23 düşüşle 217 milyar euro seviyesine gerilediği belirtilmektedir.

    Bu düşüşün dünya lüks ürünler pazarında 2009 yılından beri en sert düşüş olduğu belirtilmektedir.

    Topyekün lüks ürünler pazarının ise bir miktar düşüşle 1 trilyon euro seviyesinde olduğu bilgisi verilmektedir.

    Sözkonusu rapora göre bu yılın 2. Çeyrek döneminin, dünya lüks ürünler pazarı açısından gelmiş geçmiş en kötü dönem olduğu belirtilmektedir.

    Aynı rapora göre 3. Çeyrek dönemde toparlanma işaretleri olduğu ve büyük olasılıkla 4. Çeyrek dönemde yıllık bazda yüzde 10 oranında düşüş beklendiği belirtilmektedir.

    Yine aynı rapora göre lüks ürünlerde yıl sonu sonuçları ve performans, koronavirüs salgınının gidişatı ve salgına karşı alınan tedbirlerle aynı doğrultuda gerçekleşecektir.

    Lüks ürünlerde bu yıl ciroda yaşanan düşüş sektörün brüt karını yüzde 60 düşürürken, ortalama kar marjının da yüzde 21’den yüzde 12’ye düştüğü belirtilmektedir.

    Rapora göre dünya lüks tüketim pazarının 2022-2023 döneminde toparlanmasının beklendiği belirtilmektedir.


    Kaynak: İHKİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKitap satışları KDV’den istisna mıdır?
    Sonraki İçerikEvlilik sebebiyle işten çıkış yasak kapsamında mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz