Şehirde ardı arkası kesilmeyen görkemli binalar inşa edilmeye devam ediliyor. Fakat yapılan bu yeni ticaret ve ofis alanlarını kimin dolduracağı akıllarda soru işareti bırakıyor. Bu durumun birçok farklı sebebi var.
Göçmenler, artan geçim maliyeti nedeniyle evlerine dönmeye başladı bile.
Aynı şekilde, artan iş yapma maliyeti sonucu ülkenin ekonomisine yön veren Emirates Havayolları ve Emaar Properties gibi şirketler yılın üçüncü çeyreğinde elde edilen karın hayal kırıklığı yarattığını açıkladı.
Borsa 2008’den beri en kötü yılını yaşıyor!
2014 yılından beri petrol gelirlerinde yaşanan düşüş Körfez ülkelerinden gelen ve Dubai ekonomisini hareketlendirenleri de etkiledi.
Bazı Katar vatandaşlarının BAE’den çıkmalarının emredilmesi ise Dubai’de merkezleri bulunan şirketleri şoka uğrattı.
Şehrin kendi enerji kaynağı olan petrolün yetersizleşmesi ise Dubai’nin başarısının olumsuz sonuçlarından biri.
Acaba, Dubai’nin kurulmasında ve ara bir ticaret merkezi olması konusunda öncü olan batılı ülkeler strateji değişikliği mi yapıyor? Yeni ticaret savaşları, bölgedeki kırılgan siyasi gelişmelerin yarattığı kırılganlık bu sorunun cevabının verilmesini güçleştiriyor.
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.