Ana Sayfa Muhasebe Dövizli sözleşmeler TL’ye çevrilirken Damga Vergisi çıkacak mı?

Dövizli sözleşmeler TL’ye çevrilirken Damga Vergisi çıkacak mı?

1558
0

Dövizli sözleşmeler TL’ye çevrilirken Damga Vergisi çıkacak mı?

SORU
Döviz cinsinden akdedilmiş sözleşmelerin TL’ye çevrilmesi durumunda damga vergisi açısından herhangi bir istisna getirilecek midir? Zorunlu olarak yaptırılan bu değişiklikler mücbir sebep olarak değerlendirilebilir mi? …(12.10.2018 12.50)

CEVAP

Yayımlanan tebliğlerde DV ile ilgili bir düzenleme olmadığı için yorum yapamıyoruz. Ancak yeni bir sözleşeme yapılması halinde DV hesaplanır.


Kaynak:İSMMMO – Danışmana Soru-Cevap bölümü
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. MuhasebeNews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Önceki İçerikUluslararası piyasalarda fiyatı döviz cinsinden belirlenen maden ve emtialar için dövizli sözleşme yapabilir miyiz?
Sonraki İçerikPersonele verilen yemek çekleri SGK primine tabi midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz