Ana Sayfa Güncel Döviz bürosu sermaye artışı için ön izin gerekiyor mu?

Döviz bürosu sermaye artışı için ön izin gerekiyor mu?

1074
0
Döviz bürosu sermaye artışı için ön izin gerekiyor mu?

Döviz bürosu işletmesi olan bir mükellef için nakdi sermaye artırımı yapılacaktır. Bu sebeple de sermayenin ödendiğinin tespitine ilişkin rapor yazacağım. Fakat firma 2013 yılında Tokat sicilinden İstanbul siciline gelmiş ve hem ortak hem de muhasebe açısından birçok defa el değiştirmiş.  Dolayısıyla bir önceki sermaye artırımındaki ödeme tarihi-ödeme kuruluşu-yevmiye no’su-yasal defterin tasdik makamı-tasdik no’su ve tarihi” gibi bilgilere ulaşabilmem neredeyse imkansız. Nasıl bir yol izleyebilirim?
Ayrıca tespitin yapıldığı yılda e-deftere tabi olduğumuz için yasal defterlerin tasdik makamı-tasdik no’su ve tarihi kısmına ne yazmam gerekiyor?

Öncelikle Döviz bürolarının sermaye artışından Bakanlık ön izni gerekli olacak ve ön izin başvurusunda da tespit raporu gerekli olacaktır. Kayıtların eksikliği, ulaşılamaması veya çok el değiştirmesi maalesef ki mazeret olarak değerlendirilmesi konu dahi olmayacaktır, ancak kayıtlara ulaşılamaması halinde Raporunuzda mevcut hesap bilgilerine yer verilerek ödenmiş olduğu ve ödenmiş sermayenin özvarlık içinde TTK 376 ya göre korunduğunun tablo ve dip notu ile yer verilmesi gerekiyor.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHaftalık Para ve Banka İstatistikleri – 30.05.2019
Sonraki İçerikBilgilendirme Yazısı – 2019 Yılı Bilirkişilik Asgari Ücret Tarifesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz