Ana Sayfa Çalışma Hayatı Dolu Bir Hayat İçin 10 Nasihat

    Dolu Bir Hayat İçin 10 Nasihat

    1584
    0

    Yazar Ryan Holiday journal.thriveglobal.com’da nasıl pişmanlık hissetmeden yaşanacağına dair tavsiyeler veriyor:

    Olumsuz İnsanlardan Uzak Durun
    “Arada bir arkadaşlarınız arasında bir temizlik yapmanız gerekir. Aynı şey etkilendiğiniz şeyler için de geçerli (yani takip ettiğiniz bilgi kaynaklarında). Zamanla tanıdığınız insanlara dönüşürsünüz. Çevrenize uyum sağlarsınız. Bu iki faktörün sizi gitmek istediğiniz yere götürdüğüne emin olun.”

    Hayır demeyi bilin
    “Ne zaman hayır diyeceğinizi bilmelisiniz.”

    Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın
    “Sezar Büyük İskender’in heykelinin ayaklarının dibinde ağlamış ve “İskender benim yaşımdayken halkların kralıydı, bense hala büyük başarı kazanmadım. Bu bir trajedi değil mi?” Sizden önce kimin ne yaptığını düşünmeyin.

    Öğrenebileceğiniz İşi Seçin
    Ryan Holiday diyor ki:Ben kariyerimi ve iş fırsatlarını böyle değerlendirdim (kitap projelerini de). Para kazanmak için pek çok yol var, öğrenmek içinse daha az gerçek fırsat.”

    Gülünç Görünmekten Korkmayın
    Holiday en iyi deneyimlerin gülünç kararların sonucunda yaşanabildiğini söylüyor, mesela bir köpek ya da keçi almak (onlara bakmak da dahil tabii ki).

    Sorumluluk Sahibi Olun Ama Gerektiğinde Risk Alın
    Çalışın. Para biriktirin. Hayat sigortanız olsun. Paranızın yetmeyeceği şeyleri satın almayın. Size destek verecek bir çevre edinin. Büyük riskler alabilmek için küçük riskleri yolunuzdan kaldırın.

    Seyahat Edin
    Holiday diyor ki bir amaç edinerek seyahat etmek önemli. “Orada başka bir kaynaktan elde edemeyeceğiniz ne öğrendiniz? Ne yaptınız?”

    Öfkeyle Zaman Kaybetmeyin
    “İnternette kavga ederken, insanlara bağırırken değerli enerjinizin ne kadarını harcıyorsunuz?” Holiday hatırlatıyor: “Diğer insanların duyguları sizin sorununuz değildir.”

    İstediğinizi Yapın
    “Nasıl giyindiğiniz, nasıl yaşadığınız, neyin önemli olduğu ve nasıl davranmak zorunda olduğunuzu başkalarının koyduğu sınırlamalara göre belirlemediğinizden emin olun. Hayatta ne kadar değer üretirseniz o kadar özgür ve güçlü olursunuz.”

    Nedenlerinizi Bilin
    “Neyi neden yaptığınızı,  neye değer verdiğinizi ve sizin için neyin önemli olduğunu bilin.”

    Kaynak: Journal.thriveglobal
    Derleyen: Özge Burçak Aydınalp

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikDoğum Borçlanması İçin Şartlar Nelerdir
    Sonraki İçerik2000 $’dan Az Sermayeyle Başlayabileceğiniz 5 İş

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz