Ana Sayfa Muhasebe Dijital bir ödeme ve tahsilat yöntemi VİNOV’dan yapılan ileri vadeli işlemler muhasebeye...

    Dijital bir ödeme ve tahsilat yöntemi VİNOV’dan yapılan ileri vadeli işlemler muhasebeye aktarılmalı mı?

    Vinov Nedir?

    288
    0

    Dijital bir ödeme ve tahsilat yöntemi olan VİNOV sistemiyle yapılan ileri vadeli kayıtlar muhasebeye aktarılmalı mı? Yeni bir sistem olduğundan yoruma açık bir konu yardımcı olabilir misiniz?

    Sistem hakkında bilgimiz olmadığı için yorum yapamıyoruz.Vergi hukukuna göre deftere kayıt edilecek belgeler VUK 219. maddesine göre yapılır.

    _________________________

    BENZER İÇERİKLER

    _________________________

    Vergi Usul Kanununda Kayıt Zamanı İle İlgili Madde aşağıda belirtilmiştir.

    Kayıt Zamanı
    Madde 219

    (Değişik: 30/12/1980 – 2365/32 md.) Muameleler defterlere zamanında kaydedilir. Şöyle ki:

    a) Muamelelerin işin hacmine ve icabına uygun olarak muhasebenin intizam ve vuzuhunu bozmayacak bir zaman zarfında kaydedilmesi şarttır. Bu gibi kayıtların on günden fazla geciktirilmesi caiz değildir.

    b) Kayıtlarını devamlı olarak muhasebe fişleri, primanota ve bordro gibi yetkili amirlerin imza ve parafını taşıyan mazbut vesikalara dayanarak yürüten müesseselerde, muamelelerin bunlara işlenmesi, deftere işlenmesi hükmündedir. Ancak bu kayıtlar, muamelelerin esas defterlere 45 günden daha geç intikal ettirilmesine cevaz vermez.

    c) Günlük kasa, günlük perakende satış ve hasılat defterleri ile serbest meslek kazanç defterine muameleler günü gününe kaydedilir.


    Vinov Nedir?

    Geleneksel ödeme ve tahsilat ürünlerinin bütün özelliklerini kapsayan ayrıca yeni ve benzersiz özellikleri ile bankacılık deneyiminin dijital deneyim ile birleştiği yepyeni bir finansal ekosistem olan Vinov, bir VakıfBank inovasyonudur. Müşterilerimizin ileri vadeli ödeme ve tahsilatlarını VakıfBank garantisi ile gerçekleştirebildiği inovatif, dijital ve güvenilir bir tahsilat ve ödeme ürünüdür.

    Bankamızın yeni dijital nakit yönetim ürünü Vinov; Kurumsal, Ticari, KOBİ, Perakende ve Bireysel, kısacası her segmentteki müşterilerimizin, piyasadaki DBS, BTS, Tedarikçi Finansmanı, Çek, Senet, Kredi Kartı, Teminat Mektubu, Açık Hesap gibi geleneksel bankacılık yöntemlerine alternatif olarak geliştirilmiş, tüm vadeli ödemelerin gerçekleştirebildiği sürdürülebilir, döngüsel bir finansal ekosistemdir.

    Geleneksel ödeme ve tahsilat yöntemlerine alternatif olarak Vinov kullanarak Bankamız garantisi altında ödeme yapabilir, tahsilatlarınızı Bankamız garantisi altında gerçekleştirebilirsiniz.

    • Piyasada yer alan ileri vadeli TL cinsinden tüm para transferi, ödeme ve tahsilat sistemlerinin özelliklerini bünyesinde barındıran,
    • DBS, BTS, Kredi Kartı, Tedarikçi Finansmanı, Çek, Senet, Teminat Mektubu, Açık Hesap gibi bankacılık ürünlerine alternatif,
    • Vadeli ödemelerde VakıfBank garantisi sunan,
    • Vinov’da tüm işlemlerin tamamen dijital ortama aktarılması ve şeffaf olması, müşterilerimiz için önemli bir güvenin yanında, likiditeye erişim kolaylığı ve finansal kontrol güçlerini de sağladığı finansal ekosistemin ta kendisi! Yani, bir sonraki bankacılık.

    Vinov kayıtlarında Borçlu ve Alacaklı olmak üzere iki taraf bulunmaktadır.

    Vinov Alıcısı, Müşterinin VİNOV Talimatında bilgileri yer alan ve Bankadan lehine ödeme garantisi verilmesi talep edilen gerçek veya tüzel kişileri,

    Vinov Borçlusu, VİNOV kaydını düzenleyen ve VINOV Hesabından Banka garantisi dâhilinde tahsilat ve ödeme talimatı veren Banka müşterisi gerçek veya tüzel kişileri temsil eder.

    VakıfBank Vinov ile Neler Yapılabilir?

    – Bankamızın sunmuş olduğu limitler dâhilinde, artı bakiyenizden ya da adınıza oluşturulan Vinov kayıtlarının toplamı kadar ileri vadeli Vinov talimatı oluşturarak Bankamız garantisi altında olmak üzere tüm ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

    – Dilerseniz ödemenizi tek seferde yapabilir, dilerseniz esnek bir şekilde taksitlendirebilir ve oluşturduğunuz her bir taksitin vade tarihini ve tahsilat tutarını esnek bir şekilde kendi ödeme planınıza göre şekillendirebilirsiniz.

    – Adınıza/firmanıza oluşturulan tüm ileri vadeli Vinov talimatlarınızı uygun faiz oranlarından ‘Erken Ödeme Alma/Erken Tahsil Etme’ avantajını kullanarak dilerseniz oluşturulan Vinov kaydının tamamını, dilerseniz de alacağınızın yalnızca bir kısmını, kısmi tahsilat ile vadesinden önce kullanabilirsiniz.

    – Adınıza/firmanıza oluşturulan tüm ileri vadeli Vinov talimatlarınızı vadesinden önce Bankamız müşterisi olsun veya olmasın 3. kişiye/firmaya devredebilirsiniz. Eğer bankamız müşterisi iseniz ya da Vinov alacağınızın vade tarihi gelmeden Bankamız müşterisi olursanız, Vinov alacağınızın kısmi devir özeliğini kullanarak alacağınızın bir kısmını 3. kişiye/firmaya vadesini değiştirerek ya da değiştirmeden devredebilirsiniz.

    Adınıza/firmanıza oluşturulan tüm ileri vadeli Vinov talimatlarınızı vadesinden önce iptal edebilirsiniz.

    Bankamız müşterisi olun veya olmayın, adınıza/firmanıza oluşturulan tüm bu talimatları vadesinde tahsil edebilirsiniz.

    VakıfBank Vinov’un Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

    Vinov’un sunduğu en büyük avantajlardan biri ihtiyaç duyulduğu anda nakit ihtiyacını giderebilmesi! Hem de kurumsal, ticari, KOBİ, perakende ve bireysel gibi tüm müşteri gruplarını kapsayarak.

    Vinov, vadesinden önce tahsil edilebiliyor. Üstelik alacağa konu tutarın hepsini birden tahsil etmek de şart değil; kısmi tahsilat ile alacağınızı serbestçe ve esnek yönetebilme imkânı sunuyor.

    Ayrıca; VİNOV’un tamamı veya bir kısmı başka firma ya da kişilere yapılacak ödemelerde kullanılmak üzere devredilebiliyor! Üstelik vadesi değiştirilebilir bir şekilde devir imkânı sunuyor.

    Vinov borçlusu ödeme imkânına göre gayri nakdi Vinov limitleri ile VakıfBank itibarını kullanarak iş hacmini artırıyor. Böylece limit ve nakit kaynaklarını efektif yönetiyor.

    Vinov ile piyasa da kazanıyor. Alacaklı ve borçlular arasındaki işlemlerin dijitalleşmesi, nakde ve nakdi kredi limitlerine ihtiyacın azalması ile piyasa hacmi ve verimlilik de artıyor. Vinov ile birlikte ilk defa tüm müşteri segmentleri birbirleri ile aynı anda bu kadar geniş kapsamlı ve esnek bir uygulamada buluşuyor. Ayrıca iş yerleri için özel olarak tasarlanmış VİNOV iş yeri portali aracılığıyla tüm alacak ve ödeme kurgusu iş yeri tarafından esnek bir şekilde oluşturulabiliyor.

    İşlemler VakıfBank takip ve garantisinde olduğu için kullanıcılar zamandan kazanıyor, alacağını tahsil etme derdi de bitiyor. Vinov kullanıcıları diledikleri yerde, 7/24 ödeme ve tahsilat yapabiliyor. Böylelikle çek, senet, teminat mektubu, teyit yazısı gibi kâğıt ortamındaki işlemlere gerek kalmadan; sürdürülebilir bankacılık vizyonuna katkı sağlamış oluyoruz.

    VakıfBank Vinov İşlemlerini Nasıl Yapabilirim?

    Kullanıcılar VakıfBank Mobil ve İnternet Bankacılığına giriş yaparak Google Play Store ve Apple Store’dan Vinov uygulamasını indirerek ya da en yakın şubemize gelerek nakit yönetimleriyle ilgili avantaj ve kolaylıklardan faydalanmaya hemen başlayabiliyorlar. Vinov işlemlerinizi Bankamız İnternet Bankacılığı veya VakıfBank Mobil, Vinov APP veya Şubelerimiz aracılığı ile 7/24 gerçekleştirebilirsiniz.

    Vinov Tanımlama Nasıl Yapılır?

    1. Bireysel Müşteriler: VakıfBank Mobil ve İnternet Bankacılığına giriş yaptıktan sonra Vinov İşlemleri > Hesap Tanım İşlemleri adımlarını izleyerek veya size en yakın Şubemize başvurarak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

    2. Ticari Müşteriler: Portföy Şubenize başvurarak Vinov işlemlerini tamamlayabilirsiniz.


    Kaynak: Vakıfbank, İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGider pusulası ile alınan ikinci el bilgisayar ve malzemeler için kapanış halinde düzenlenecek faturada KDV oranı % kaç olacaktır?
    Sonraki İçerik2022 Yılı yevmiye defter sayfa sayısı yetmiyorsa ek defter tasdiki ne zaman yapılmalıdır?