Ana Sayfa Mevzuat Dernek beyannameleri ile diğer bildirimlerin verilme süreleri 1 Ağustos 2020 tarihine kadar...

Dernek beyannameleri ile diğer bildirimlerin verilme süreleri 1 Ağustos 2020 tarihine kadar uzatıldı!

766
0

TÜRMOB

Mevzuat Sirküleri 09.04.2020/94-1

Dernek Beyannameleri ile Diğer Bildirimlerin Verilme Süreleri Uzatıldı

ÖZET: Nisan ayı sonuna kadar verilmesi gereken dernek beyannameleri ile diğer bildirimlerin verilme süreleri İçişleri Bakanlığı’nın 03.04.2020 tarihli Yazısı ile 1 Ağustos 2020 tarihine kadar uzatıldı.

5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 19’uncu maddesinin birinci fıkrasında; “Dernekler, yıl sonu itibarıyla faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyanname ile her yıl Nisan ayı sonuna kadar mülkî idare amirliğine vermekle yükümlüdürler. Beyannamenin düzenlenmesine ilişkin esas ve usuller yönetmelikte düzenlenir.” hükmü yer almaktadır.

İçişleri Bakanlığı’nın 03.04.2020 tarihli ve 2612 sayılı yazılarında, Derneklerin idareye vermekle yükümlü oldukları beyanname ve bildirimlerinin hazırlanması ve bildirilmesi sürecinde mağdur olmalarını ve idari yaptırımlarla karşılaşmalarını önlemek maksadıyla; nisan ayı sonuna kadar verilmesi gereken dernek beyannameleri ile diğer bildirimlerin verilme sürelerinin 1 Ağustos 2020 tarihine kadar uzatıldığı belirtilmiştir.

 


Kaynak: TÜRMOB Mevzuat Sirküleri 09.04.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısa çalışma başvurusu nereye ve nasıl yapılmaktadır?
Sonraki İçerikAldığımız hammadde faturasındaki ÖTV tutarını malın maliyetine ekleyebilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz