Ana Sayfa Vergi Dergi satışlarında KDV oranı nedir?

    Dergi satışlarında KDV oranı nedir?

    2385
    0

    Yönetmekte olduğumuz Vakfımıza bağlı iktisadi işletme sağlık dergisi basımı yaptırıp üyelerine satışını yapmaktadır. Dergilerin bir kısmı da ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Dergi satışında KDV oranı kaç olmalıdır?

    Basılı kitap ve süreli yayınlarda KDV istisnasına ilişkin en son yapılan düzenleme 22 Şubat 2019 tarih ve 30694 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7166 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 7’nci maddesi ile yapıldı. Kanunla yapılan düzenleme aşağıdaki gibidir: “MADDE 7 – 25/10/1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 13’üncü maddesinin birinci fıkrasının (n) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

    “n) 21/6/1927 tarihli ve 1117 sayılı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu hükümlerine göre poşetlenerek satılanlar hariç olmak üzere basılı kitap ve süreli yayınların teslimi (Bu bent hükmünün uygulanmasında, bu maddenin ikinci fıkrasında belirlenen had uygulanmaz.),

    ” Yukarıdaki düzenleme uyarınca 22 Şubat 2019 tarihinden itibaren; Basılı kitaplar KDV’den istisna. Basılı dergiler KDV’den istisna. Basılı olarak satılan gazeteler KDV’den istisna. 

    Poşetlenerek satılan müstehcen yayınlar basılı olup olmadığında bakılmaksızın %18 oranlı KDV’ye tabi. 

    Elektronik kitaplar (e-kitaplar) %18 KDV’ye tabi. 

    Elektronik dergiler (e-dergiler) %18 KDV’ye tabi. 

    Elektronik gazeteler (e-gazeteler) %18 KDV’ye tabi. 

    Basılı kitaplarda, galat-ı meşhur ifadeyle KDV sıfırlandı, teknik ifadeyle KDV istisnası geldi. 

    ———————-

    Galat-ı meşhur, kelime veya deyimlerin yaygın olarak yanlış bir biçimde kullanılması sonucu, doğrusunun yerini alması halidir. “Herkesin doğru bildiği yanlış” denebilir.

    Örnek olarak: Türkçede “İngiltere” denilerek kastedilen Birleşik Krallık’tır; İngiltere, Birleşik Krallık’ı oluşturan devletlerden birisidir; ancak bu kullanım o kadar yaygındır ki yanlış kabul edilmez.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBulgaristan’da Ocak 2021’de genel üretici fiyat endeksi bir önceki aya göre % 1.8 arttı
    Sonraki İçerikTESK: İşsizliğin ve gelişimin anahtarı girişimcilikten geçer

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz