Ana Sayfa Vergi Dekorasyon işi yapan işletmelerin 2024 yılında e-Fatura ve e-Deftere geçiş için zorunluluk...

    Dekorasyon işi yapan işletmelerin 2024 yılında e-Fatura ve e-Deftere geçiş için zorunluluk hadleri nedir?

    3
    0

    SEKTÖR AYRIMI OLMAKSIZIN TÜM MÜKELEFLER İÇİN E-FATURA VE E-DEFTER’E GEÇİŞ TARİHLERİ:

    YIL: 2023

    BRÜT SATIŞ HASILATI: 3 MİLYON TL

    E-FATURA GEÇİŞ TARİHİ: 1 TEMMUZ 2024

    E-DEFTER GEÇİŞ TARİHİ: 01/01/2025

    ÖTV Kanununa ekli I sayılı listedeki malların imali, ithali, teslimi vb. faaliyetleri nedeniyle EPDK’ndan lisans alan işletmeler ile ÖTV Kanununa ekli III sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal edenler; lisans alımı, imal, inşa veya ithalin yapıldığı ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-Fatura uygulamasına geçiş yapmak zorundalar.

    • Komisyoncu veya tüccar olarak sebze ve meyve ticaretiyle uğraşanlar, işe başlama tarihinden itibaren 3 ay içinde başvurularını ve fiili geçiş hazırlıklarını tamamlayarak e-Fatura uygulamasına geçiş yapmak zorundalar.

    ——–

    GAYRİMENKUL & MOTORLU ARAÇ ALIM-SATIM VE KİRALAMA İŞİ YAPANLAR:

    (Gayrimenkul ve/veya motorlu taşıt, inşaat , imal, alım, satım veya kiralama işlemlerini yapanlar ile bu işlemlere aracılık faaliyetinde bulunan mükellefler)

    YIL: 2023

    BRÜT SATIŞ HASILATI:  500 BİN TL

    E-FATURA:  01/07/2024

    E-DEFTER:  01/01/2025

    ——–

    ELETRONİK (İNTERNET) ORTAMDA MAL VE HİZMET SATIŞI YAPANLAR İÇİN GEÇİŞ TARİHLERİ:

    (Kendilerine veya aracı hizmet sağlayıcılarına ait internet sitelerinde veya diğer her türlü elektronik ortamda mal ve hizmet satışını gerçekleştiren mükellefler.)

    YIL: 2023

    BRÜT SATIŞ HASILATI:  500 BİN TL

    E-FATURA:  01/07/2024

    E-DEFTER:  01/01/2025


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEnflasyon düzeltmesinden kaynaklanan sermaye olumlu farklarını ortaklara dağıtabilir miyiz?
    Sonraki İçerikAraç kiralama firmaları bu amaçla kiraladıkları binek otolar için kısmi amortisman yerine tam amortisman hesaplayabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz