Ana Sayfa Muhasebe Değersiz alacağın KDV’si indirim konusu yapılabilir mi?

Değersiz alacağın KDV’si indirim konusu yapılabilir mi?

883
0

7104 sayılı kanun ile 3065 sayılı kanunun 29’ncu maddesi ile yapılan değişiklikle değersiz alacağın KDV’si indirim konusu yapılabilecek. Ocak ayında planlanan icra takibi başlatılacak alacaklar için şirket avukatı harç pullarının artışından etkilenmemek için 31.12.2018 de icra takibini açmış.

 

Evraklar yılsonu yoğunluğundan elimize yeni ulaştı. Alacağın zarar yazıldığı vergilendirme döneminde KDV indirimi yapılıp indirim kısmı gelir olarak yazılabilir deniliyor kanun maddesinde 2019 Ocak ayında karşılık ayrılıp KDV’si indirim yapılabilir mi?

 

Karşılık 31/12/2018 e kadar ayrılması gerekir. KDV indirimini 31/12/2019 tarihine kadar yapılabilir (KDVK Md.29/3)

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Arsa Sahibi Vakfa, Sözleşme İle Yapılan İnşaat İçin Tahsil Edilemeyen KDV, Değersiz Alacak Olarak Kabul Edilir mi?

 

Sermayesine Ortak Olunan Şirketlerdeki Alacaklardan Vazgeçilmesi Halinde Kurumlar Vergisi Nasıl Hesaplanır?

 

Temlik yoluyla vazgeçilen alacağımızı gider yazabilir miyiz?

 

Kurumlar Vergisi Beyannamesi Hangi Hallerde Nereye Verilir?

 

Kurumlar Vergisi Beyannamesi hangi vergi dairesine verilmelidir?

 

 

Önceki İçerikKatma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 25 Seri No.lu Tebliğ Taslağı Güncellendi
Sonraki İçerikMüdürler kurulu karar defterini genel kurul toplantı ve müzakere defteri olarak kullanabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz