Ana Sayfa Vergi Defter beratı dosyalarının 2. Kopyalarını süresinden önce sisteme yükleyebilir miyiz?

    Defter beratı dosyalarının 2. Kopyalarını süresinden önce sisteme yükleyebilir miyiz?

    490
    0
    İhtiyari olarak e-faturaya geçen firma e deftere ne zaman geçer veya geçme zorunluluğu var mıdır? 

    Başkaca bir yükümlülük yok ise e-fatura uygulamasına ihtiyari olarak geçen mükelleflerin e-defter yükümlülüğü bulunmamaktadır.


    2018 yılından beri e-fatura mükellefiyiz ve e-berat yükleme tercihimiz 3 aylıktır. 2020 yılı e defter saklama işlemini tamamladık yükleme yaparken 2020 ilk 9 ay yükledik bu bir problem oluşturur mu? 

    Eğer daha önceden bu yana e-defter berat dosyasının yüklenmesi için geçici vergi beyan dönemi kullanılıyorsa ve değişiklik yapmayacaksanız tekrar tercih belirtmenize gerek yoktur.

    Defter berat dosyasının yüklenme süreleri ile ilgili. e-defter ve berat saklama yükümlülüklerinizi aylık ve ayrı ayrı olmak üzere 2020 yükleme sürelerini beklemeden dosyalarınız hazırsa yükleyebilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye’nin petrol üretimi 2020’de 1,5 milyon varil arttı
    Sonraki İçerikGeleneksel yöntemlerle hazırlanan merhemlerin satışından elde edilen gelirler hangi durumlarda vergiden muaf olacaktır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz