Ana Sayfa Muhasebe Çiftçilerden alınan ürünler için müstahsil makbuzu mu düzenlemeliyiz? 

    Çiftçilerden alınan ürünler için müstahsil makbuzu mu düzenlemeliyiz? 

    Zİrai ürünler için müstahsil makbuzu stopaj oranları nedir? Zirai mahsuller için MÜSTAHSİL MAKBUZU düzenlenir mi? Hayvanlar ve bunların mahsulleri ile kara ve su avcılığı mahsulleri için stopaj oranı nedir?

    618
    0

    Ana çalışma konusu elektronik olan şirketimiz ek olarak tarım ile de iştigal edecektir. Ana sözleşmede gerekli değişiklikler yapılmıştır. Vergi dairesine interaktif vergi dairesi üzerinde “EK FAALİYET BAŞLAMA BİLDİRİMİ” ile vergi dairesine bildirimde bulunmamız yeterli olur mu?

    Çiftçiden alınan mal ve hizmet için gider makbuzu mu, müstahsil makbuzu mu kullanmamız gerekir?

    Vergi dairesine bilgi verilmesi yeterlidir.

    Arazi kira ödemesi için 31/12/2020 tarihine kadar GV stopajı % 10 uygulanır.

    Zirai mahsuller için MÜSTAHSİL MAKBUZU düzenlenir.

    GV K Md.94/ 11. Çiftçilerden satın alınan ziraî mahsuller ve hizmetler için yapılan ödemelerden;

    a) Hayvanlar ve bunların mahsulleri ile kara ve su avcılığı mahsulleri için, i) Ticaret borsalarında tescil ettirilerek satın alınanlar için % 1 ii) (i) alt bendi dışında kalanlar için %2

    b) Diğer ziraî mahsuller için, i) Ticaret borsalarında tescil ettirilerek satın alınan zirai mahsuller için %2 ii) (i) alt bendi dışında kalanlar için % 4 KDV HESAPLANMAZ.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİstisna Kapsamında Yapılan Teslim ve/veya Hizmetin Matrahının Değişmesi ve Düzeltme İşlemleri
    Sonraki İçerik16 Ekim Dünya Gıda Günü: Türkiye’de Her Yıl Yaklaşık 19 Milyon Ton Gıda İsraf Ediliyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz