Ana Sayfa Çalışma Hayatı Çalışma izni başvurusunda bildirilen ücretten daha az ücret ödenebilir mi?

    Çalışma izni başvurusunda bildirilen ücretten daha az ücret ödenebilir mi?

    1
    0

    Yabancı çalışma iznine bağlı olarak yabancı çalışanların harç yatırdıktan sonra kaç gün içinde SGK işlemini başlatmamız gerekiyor. Çalışma iznine başvuru yaparken iş sözleşmesindeki belirlenen tutar üzerinden mi prim yatırmamız gerekir?

    Başvuru işveren veya bağımsız çalışacak yabancı tarafından e-Devlet kapısı üzerinden (www.turkiye.gov.tr veya https://www.calismaizni.gov.tr) online olarak yapılacaktır.

    Onay süresi yaklaşık 4 haftadır.

    Çalışma izni onaylandıktan sonra, yabancı şahsın çalışma vizesi başvurusuna yapmış olduğu konsolosluğa 30 gün içerisinde müracaat ederek yasal harçları yatırması ve pasaportuna çalışma Vizesini işletmesi zorunludur.

    Evet en az bildirimde bulunduğunuz ücret üzerinden prim yatırmanız gerekir.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMimar ve mühendisler defter beyan sisteminden kendi defterlerini tutabilir mi?
    Sonraki İçerikBağ-Kur primlerini geçici vergi beyannamesinde indirilebilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz