Ana Sayfa Çalışma Hayatı Çalışma İzin Kartı Takibi Nasıl Yapılır?

    Çalışma İzin Kartı Takibi Nasıl Yapılır?

    11163
    0

    1- ÇALIŞMA İZİN KARTI TAKİBİ NASIL YAPILIR?
    Başvurusu olumlu değerlendirilen yabancılara düzenlenen çalışma izin kartları PTT Kargo aracılığıyla işveren adresine gönderilmekte olup, elden teslim edilememektedir. Gönderinin nerede olduğu internet üzerinden PTT Kargo Takip adresinden sorgulanabilmektedir. Barkod numarası hanesine 2680040 rakamından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yapılan 6 rakamlı Başvuru ID numarası yazılmalıdır. (Örnek: Başvuru ID:654321 olan bir gönderi için barkod numarası:2680040654321 olacaktır.)

    Yabancı adına düzenlenerek gönderilen ancak alıcısına teslim edilemeyen çalışma izin kartları PTT Kargo tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına iade edilmektedir. İade edilen kartların yeniden talep edilmesi halinde, işveren veya yasal vekilinin yazılı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvurması gerekmekte olup, talebin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından uygun bulunması halinde Çalışma İzin Kartı yeniden gönderilmektedir.

    2- ÇALIŞMA İZNİ ALAN YABANCILARIN İKAMET ETTİĞİ KONUTA İLİŞKİN ADRES BİLDİRİMİ NASIL YAPILIR?
    6458 sayılı Kanun 26. maddesi uyarınca çalışma izni verilen yabancılar Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren en geç 20 iş günü içinde adres kayıt sistemine kayıtlarını yaptırmak zorundadırlar. Bunun için ilçe nüfus müdürlüklerine başvuru yapılacaktır.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikİşletme sahibi olan kişinin vefatı halinde yapılması gereken vergisel işlemler nelerdir?
    Sonraki İçerikİşletme sahibi olan kişinin vefatı halinde KDV beyanı nasıl verilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz