Ana Sayfa SGK Çalışana aynı ayda iki kez ödenmesi sonrası SGK tavanın geçerse sonraki aylarda...

    Çalışana aynı ayda iki kez ödenmesi sonrası SGK tavanın geçerse sonraki aylarda geçen kısmı ayrıca SGK matrahına ekleyecek miyiz?

    Prim ödemesi sonrası SGK prim tavanının üzerinde matrahı izleyen iki ayda tavana ulaşıncaya kadar sonraki aylardaki matrahına ilave edilir mi?

    651
    0

    İşçi bordrosunda iki maaş prim gösterilir mi?

    İşçinin, çalışması karşılığı aldığı ücret, sadece ödendiği ayda prime tabi tutulur. Ama ücret dışındaki ödemeler, ilgili ayda prime tabi tutulamadıysa sonraki aylarda da prime tabi tutulabilir. Ücret dışındaki ek ödemeler, SGK matrahı tavanını aşarsa, aşan kısım 2 ay boyunca takip edilir.

    Takip eden 2 ay içerisinde, üzerinden prim kesilmediği için takip ettiğimiz matrah çalışanın SGK matrahı, SGK tavanının altında kaldığında matraha eklenir.

    Devreden Sigorta Matrahı 5510 Sayılı

    Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 80. maddesinde düzenlenmiştir:

    “d) Ücretler hak edildikleri aya mal edilmek suretiyle prime tabi tutulur. Diğer ödemeler ise öncelikle ödendiği ayın kazancına dâhil edilir ve ücret dışındaki bu ödemelerin yapıldığı ayda üst sınırın aşılması nedeniyle prime tabi tutulamayan kısmı, ödemenin yapıldığı ayı takip eden aydan başlanarak iki ayı geçmemek üzere üst sınırın altında kalan sonraki ayların prime esas kazançlarına ilâve edilir.”


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışı borçlanma tutarı nasıl hesaplanır?
    Sonraki İçerikYatırımcının yeni kamburu: Ek mali yükümlülük

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz