Ana Sayfa Çalışma Hayatı Çalışan personelin ay içerisinde hiç işe gelmemesi durumunda iş akdini tazminatsız fesih...

Çalışan personelin ay içerisinde hiç işe gelmemesi durumunda iş akdini tazminatsız fesih edebilir miyiz?

789
0
Çalışan personelin ay içerisinde hiç işe gelmemesi durumunda iş akdini tazminatsız fesih edebilir miyiz?

Ayda 5 gün kısmi süreli olarak çalışan işçi Mayıs ayında hiç işe gelmemiş durumda. Kısmi süreli çalışan bu personelin iş akdini tazminatsız bir şekilde nasıl feshedebiliriz?

İşe gelmeme ihtarlarının noterden gönderilip iş sözleşmeniz 4857 saylı İŞ kanunun 25/II madde, ………… g) İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi maddesi gerekçe gösterilerek iş sözleşmesi fesih ihbarı gönderilmelidir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İşveren, Çalışanı Sebepsiz İşten Çıkartabilir mi?

Toptan ödeme almak amacıyla işten ayrılan işçi kıdem tazminatına hak kazanır mı?

Hizmet sözleşmesi devri ile önceki dönem hakları yüklenilen çalışana sonradan ödenen kıdem tazminatı gider yazılabilir mi?

 

Önceki İçerikHerhangi bir mevzuat gereği düzenli aylık alanlar 2022 aylığından faydalanabilir mi?
Sonraki İçerik13/7/1956 Tarihli ve 6802 Sayılı Gider Vergileri Kanununun 33 üncü Maddesinde Yer Alan Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi Nispetlerinin Tespiti Hakkındaki 28/8/1998 Tarihli ve 98/11591 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Eki Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar (Karar Sayısı: 1149)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz