Ana Sayfa Haberler Bulgaristan Sanayi Sektörüne Yapılan Yabancı Yatırımlar Mart 2019 İtibariyle 217 Milyon Euro...

Bulgaristan Sanayi Sektörüne Yapılan Yabancı Yatırımlar Mart 2019 İtibariyle 217 Milyon Euro Oldu

921
0
Bulgaristan Sanayi Sektörüne Yapılan Yabancı Yatırımlar Mart 2019 İtibariyle 217 Milyon Euro Oldu

Bulgaristan Merkez Bankası’nın (BNB) açıkladığı ön verilere göre 2019 yılının ilk çeyreğinde Bulgaristan sanayisine yapılan yabancı yatırımlar 217,2 milyon eurodur. Söz konusu rakam 2018’in ilk çeyreğindeki 124,5 milyon levalık yatırımlardan fazladır. Önceki yıla ve bu yıla ait veriler, Ulusal İstatistik Enstitüsü yıllık istatistikleriyle ve yabancı sermayeli şirketlerden gelecek mali tablo verileriyle güncellenecek olup genellikle değişiklikler artış yönündedir. Yabancı yatırımcıların ilgisini en çok imalat sanayi çekiyor. Sanayi sektörüne yapılan yatırımların yaklaşık üçte ikisi, bir diğer ifade ile 139 milyon euro bu alt sektöre yapılmış bulunuyor. Toplamda ise ülkeye yapılan yabancı sermaye yatırımları negatif olup 254,4 milyon euro düzeyinde gerçekleşiyor. Ancak söz konusu negatif rakam sermaye çıkışından ziyade DSK bankasının Societe Generale Expressbank’ı satın almasından kaynaklanıyor. Şöyle ki, Ocak 2019’da tamamlanan satış işlemi sonrasında Bulgaristan iştiraki Fransız Societe Generale’e yaklaşık 600 milyon euro büyüklüğünde bir sermaye aktarımı gerçekleştirdi. Finans sektörü yabancı yatırım hesabının dışında tutulduğunda yılın ilk çeyreğinde ülkeye yapılan yabancı yatırımlar 320,3 milyon euro olarak karşımıza çıkıyor. 2018 yılının ilk çeyreğinde göre yatırımların ikiye katlandığı anlaşılıyor.

Kaynak: https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/05/20/3908324_chujdite_investicii_v_bulgarskata_industriia_sa_217/
Yayımlayan: Sofya Ticaret Müşavirliği

 

 


Kaynak: Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKağıt ortamındaki yevmiye defteri yazdırılırken belge tipi yazdırılmalı mıdır?
Sonraki İçerikKamu kuruşlarından yapılan kiralamalar için stopaj hesaplaması yapılır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz