Ana Sayfa Dünya Birleşik Krallık’taki üreticilerin üçte biri AB’den ayrıldıktan sonra gelirlerini kaybetti

    Birleşik Krallık’taki üreticilerin üçte biri AB’den ayrıldıktan sonra gelirlerini kaybetti

    508
    0

    Financial Times’da yayınlanan bir haberde, İngiliz endüstrisini temsil eden Make UK’in 210’dan fazla katılımcı şirket ile yaptığı anket sonucuna göre, Brexit sonrası yaşanan sınır gecikmeleri ve bürokrasiden kaynaklanan maliyetler nedeniyle üreticilerin % 33’ten fazlasının gelirlerini kaybettikleri, beşte birinin ise potansiyel işlerini kaybettikleri tespit edilmiştir. Ankete katılan İngiliz işletmeleri, ithalat ve ihracatta iki haftaya kadar gecikme yaşadıklarını belirtmişlerdir.  Bu durum özellikle parçaların zamanında teslimi önem arz eden otomobil ve havacılık sektörleri için ayrı önem taşımaktadır.

    Make UK’ye göre, söz konusu sorunlar hala devam etmekte ve üreticiler mallarının AB’ye girip çıkmasını engelleyen gecikmelerle başa çıkmak için mücadele etmeye devam etmektedir.

    Haberde, üreticilerin, ihracat dokümantasyonu, daha iyi eğitilmiş gümrük personeli,  AB içindeki ve dışındaki limanlarda sorunları azaltmak için yeni sistemler ve ithalat-ihracat evrakları konusunda daha net rehberlik için hükümete yardım çağrısında bulunduklarını; bu ticari kaygılara yanıt olarak, hükümetin binlerce yeni gümrük personelini eğitme sözü verdiği belirtilmiş; hükümetin küçük işletmelerin Brexit bürokrasisinin yüküyle başa çıkmalarına yardımcı olacak yeni bir plan açıklamasının ve eğitim veya profesyonel tavsiye için 2.000 Sterlin’e kadar destek sağlamasının beklendiği ifade edilmiştir.

    Diğer taraftan BBC’de yayınlanan bir diğer haberde 2021 yılının ilk ayında Birleşik Krallık ile Almanya arasındaki ticarette büyük bir düşüş olduğu; Almanya Federal İstatistik Ofisi’ne göre, Ocak ayında İngiltere’den yapılan ithalatın 2020’nin aynı ayına kıyasla % 56’dan fazla azalmış olduğu, İngiltere’ye ihracatın da % 29 azaldığı açıklanmıştır.(https://www.bbc.co.uk/news/56347096)

    Haberde gelişmelerin ne kadarının doğrudan yeni AB-BK ticaret anlaşmasının şartlarıyla ve ya Covid 19 salgınıyla bağlantılı olduğunun belli olmadığı ancak Brexit sonrası kurallardaki değişikliğin, Birleşik Krallık ve AB arasındaki ticarette yarattığı önemli engeller nedeniyle, büyük rol oynadığı belirtilmektedir.

    Hükümetin Ocak ayındaki ticaret kesintisinin geçici olduğu konusunda ısrar ettiği ve bu sebeple Şubat ayı rakamlarının nasıl olacağının beklendiği ifade edilmektedir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Londra Ticaret Müşavirliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTek işverenden yıllık 600.000 TL üstü gelir elde edenler yıllık gelir vergisi beyannamesi bildiriminde bulunmalı mıdır?
    Sonraki İçerikDaire büyüklüğüne göre otopark zorunluluğu uygulaması geliyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz