Ana Sayfa Çalışma Hayatı Bir şirkete ortaklar dışından atanan müdüre ücret ödenmese olur mu?

    Bir şirkete ortaklar dışından atanan müdüre ücret ödenmese olur mu?

    3
    0

    Bir şirkete ortaklar dışından atanan müdüre ücret ödenmese olur mu?

    Şirket ortağı olmayan kişinin dışarıdan limited şirkete müdür olarak atanması halinde 4/1-a statüsüne tabi olarak SGK işe girişinin yapılması ve çalışması karşılığı kendisine emsallerine ödenen ücretler dikkate alınarak ücret ödenmesi zorunluluktur.

    Limited şirketin ortaklarından biri aynı zamanda şirket müdürü olarak atanırsa bu durumda ücret ödenip ödenmemesi ortaklar kurulu kararına bağlıdır. Bu durumdaki kişiye şirketten ücret ödenmesine karar verilirse huzur hakkı olarak değerlendirilecek, bordro düzenlenecek, SGK primi ve işsizlik sigortası primi kesilmeyecek, gelir ver damga vergisi kesintisi yapılacaktır.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞehirler arası yük taşımacılığı yapan şirketin şoförlere verdiği yemek ve konaklama bedellerinin vergilendirilmesi
    Sonraki İçerik2023 Yılına ait e-Arşiv Faturası 2024 Yılında kaydedilebilir mi ve KDV’si indirilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz