Ana Sayfa Çalışma Hayatı Bir personel bir ay içerisinde işe kaç gün gelmezse işveren personelini hiçbir...

Bir personel bir ay içerisinde işe kaç gün gelmezse işveren personelini hiçbir hak ödemeden işten çıkartabilir?

Bir personel bir ay içerisinde işe kaç gün gelmezse işveren personelini hiçbir hak ödemeden işten çıkartabilir?

683
0

İş yerimizde çalışmakta olan bir personel 01.10.2019-02.10.2019 tarihlerindi izinsiz işe gelmemiştir. İlgili günler tutanak düzenlenmiştir. 03.10.2019 tarihinde işveren noterden işçinin ikametgâhına ihtarname göndermiş olup, 04.10.2019 tarihinde muhtar tarafından tebliğ alınmıştır.

İşçinin çıkış tarihi 04.10+3 gün bekleme süresi 07.10.2019 mu olacaktır. Yoksa 6 gün hak düşürücü sürede eklenecek midir?

Bildirimsiz fesih; iş sözleşmesinin, yasalarda belirtilen durumlarda, iş sözleşmesinin süresinin bitiminden önce veya bildirim öneli beklemeksizin işçi veya işveren tarafından karşı tarafa tek taraflı irade bildiriminde bulunmak suretiyle derhal sona erdirilmesi olarak tanımlanmaktadır.

İşçinin devamsızlık yapması durumunda iş sözleşmesinin işverence feshinde de böyle bir durum söz konusudur.

Ancak haklı durumda olmalarına rağmen çoğu kez işverenler usul eksiklikleri nedeniyle gereksiz yere ihbar ve kıdem tazminatı ödemek zorunda kaldıkları görülmektedir.

4857 sayılı İş Kanununun 25 II-(g) bendinde, İşçinin, işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki iş günü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü yahut bir ayda üç iş günü işine devam etmemesi halinde işverenin haklı fesih imkânının bulunduğu kurala bağlanmıştır.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSürekli iş görmezlik ödemesi (istirahat parası) nasıl hesaplanır?
Sonraki İçerikGelir Vergisi mükellefleri askerlik borçlanmalarına ait prim ödemelerini gelir vergisinde indirim konusu yapabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz