Ana Sayfa Çalışma Hayatı Bir iş yerinde nakit ücret desteğinden faydalanan kişi başka bir iş yerinde...

Bir iş yerinde nakit ücret desteğinden faydalanan kişi başka bir iş yerinde çalışabilir mi?

Nakit ücret desteği Nedir? Nakit ücret desteğine nasıl başvurulur? KÇÖ ile aynı anda istirahate çıkan kişi KÇÖ alabilir mi?

1021
0

Ücretsiz izine gönderdiğimiz ve nakit ücret desteğinden yararlanan personel başka bir iş yerinde çalışabilir mi? Başka bir iş yerinde çalışmaya başlayan personelin eksik gün kodunu 28 olarak girip 30 gün üzerinden eksik gün bildirdiğimizde nakit ücret desteğinden 30 günlük ücret almış olacaktır. İşveren olarak biz hangi personelin iş bulduğunu fark edemeyeceğimiz için daha sonra herhangi bir cezai yaptırımla karşılaşır mıyız?

İşçinin başla bir yerde çalışmaması gerekmektedir.

İşçinin başka işyerinde olan çalışmasının bildirimleri olmamaktadır. Bu durum işverenin sevk ve idaresinde olan bir işlem olmayıp cezai müeyyidesi de olmayacaktır.

Kısa Çalışma Ödeneği sürecinde, Nisan ayı içinde iş göremezlik raporu alan işçiyle ilgili, İŞKUR’a hem e-posta ile hem de ilgili bölge müdürlüğüne dilekçe ekinde bilgi verildi. APHB 27 koduyla düzenlendi ancak tüm bu bildirimlere rağmen işçinin Kısa Çalışma Ödeneği tam ödendi. Bu durumda yapılması gerekenler nelerdir?

Kısa çalışma ödeneğinin İŞKUR’a iade edilmesi gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Part-time çalışan personellerin nakdi ücret desteği başvurusu kaç gün üzerinden yapılmalıdır?

Part-time çalışan personeller ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir mi?

Ücretsiz izin ve nakdi ücretsize çıkartılan personelin eksin gün bildirim kodu ne olmalıdır?

 

Önceki İçerikGeriye dönük teşvik değişikliği talebinde bulunanların aylık prim ve hizmet belgelerini SGK’ya bildirim süresi 30.06.2020 tarihine uzatıldı
Sonraki İçerikYıllık bazda ihracatta düşüş olmasına rağmen, Mayıs ayında Nisan ayına göre bir toparlanma ivmesi görüldü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz