Ana Sayfa Muhasebe Binek oto aylık kira gider yazma sınırının üstünde olan tutarın KDV’si de...

    Binek oto aylık kira gider yazma sınırının üstünde olan tutarın KDV’si de KKEG mi olacak?

    1
    0

    2024 Binek oto kira gider yazma sınırı olan 26.000 TL üzerindeki tutarın KDV’si de KKEG mi olacak?

    İşletme faaliyetlerinde kullanılmak üzere kiralanan binek otomobillerinin her birine ilişkin aylık KDV hariç kira bedeli 26.000 TL’ye kadar olan kısmı vergi matrahının tespitine gider olarak dikkate alınabilecek bu tutara isabet eden KDV indirim konusu yapılabilecektir. Kira bedelinin 26.000 TL’nin üstünde kalan kısmı ve üzerinde kalan kısma isabet eden kısım vergi matrahının tespitinde KKEG olarak dikkate alınacaktır.

    ——————-

    2024 Binek Oto Aylık Kira Gider Yazma Sınırı 26.000 TL, ÖTV ve KDV direkt gider yazma sınırı 690.000 TL, Amortisman gider yazma sınırı 790.000 TL oldu. Tebliğe bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2024 Haziran Enflasyon Düzeltmesi ve Beyanname Verme Süresi 27 Ağustos 2024 Salı günü sonuna kadar uzatılmıştır

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz