Ana Sayfa Vergi Bilet satış bordrosu ve sayısal oyun raporunu kimler düzenlemek zorundadır?

    Bilet satış bordrosu ve sayısal oyun raporunu kimler düzenlemek zorundadır?

    220
    0

    Bilet satış bordrosu ve sayısal oyun raporu

    Karşılığı nakit olmak üzere oynatılan milli piyango, hemen kazan vb oyunlara ait biletlerin bayiler aracılığıyla satışında, bayilerin alacağı
    komisyon bedelleri için bu oyunları tertipleyen kurum tarafından “Bilet Satış Bordrosu”, sayısal oyunlar (sayısal loto, şans topu, on numara gibi) karşılığında ödenecek komisyon bedellerine ilişkin ise “Sayısal Oyun Raporu” düzenlenmesi ve bayilerin elde edecekleri komisyonlara ilişkin hasılat kayıtlarını bu belgelere istinaden yapmaları gerekmektedir.

    Ayrıca Bilet Satış Bordrosunun ve Sayısal Oyun Raporunun faturada bulunması zorunlu asgari bilgileri taşıması ve azami yedi günlük süre içinde düzenlenmesi gerekmektedir.

    Bu belgelerin basımı için önceden izin alınması, anlaşmalı matbaalara bastırılması veya noterlere tasdik ettirilmesi zorunluluğu bulunmamaktadır.

    Bayilerin, elde edecekleri komisyonlara ilişkin hasılat kayıtlarını yukarıda belirtilen belgelere dayandıracak olmaları nedeniyle, sayısal
    oyunların oynatılması veya milli piyango, hemen kazan ve benzeri oyunlara ait biletlerin satışı esnasında müşteriye herhangi bir belge
    düzenleyip vermelerine de gerek bulunmamaktadır.


    Kaynak: GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikElektronik Ürün Senedi (ELÜS) alım satımı belgesi hakkında açıklamalar
    Sonraki İçerikTürkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından düzenlenen tevzi listesi ve gelir makbuzu fatura ve benzeri belge olarak kabul görür mü?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz