Ana Sayfa Muhasebe Bilanço usulüne tabi gelir vergi mükellefleri 131 hesabı kullanabilir mi?

Bilanço usulüne tabi gelir vergi mükellefleri 131 hesabı kullanabilir mi?

Bilanço usulüne tabii Gelir Vergisi mükellefleri 131-231-370-371 hesaplarını kullanabilirler mi?

1730
0

Şahıs işletmesi bilanço usulüne tabii mükellefim için kasa bakiyesinden dolayı 131 hesabı kullanmamda sıkıntı var mıdır?

Bilanço usulüne tabii GV mükellefleri 131-231-370-371 hesapları kullanmazlar. Kasa fazlasını işletmeden sermayeyi azaltarak çekilebilir.

Firmamızda 131 no.lu hesap yüksek bakiye veriyor. 2019 yılı için adat ayırmayı unuttuk. KDV hesaplamadan 2019 yılında adat ayırmalı mıyız? Bu bakiyenin bir kısmını 320 hesapla virman yapabilir miyiz?

320 hesap satıcılar hesabıdır. Düşündüğünüz gibi bir işlem yapmanız halinde hileli işlem yapmış olursunuz. 131 hesap için adat hesaplaması ve KDV hesaplaması yapılması gerekir.

Muhasebe işlemleri Vergi hukuku ve TDHP kurallarına göre yapılır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Şirket ortakları şahsi harcamalarını şirkette gider olarak yazabilir mi?

Şirket ortaklarının şirketten aldığı borçlar hangi hesapta takip edilmelidir?

Anonim şirketlerin yönetim kurulunda olan ortaklar şirketlerinde 4a’lı olarak çalışabilir mi?

Önceki İçerikTarım sigortası poliçesi olan çiftçilere 780 milyon lira hasar tazminatı ödenecek
Sonraki İçerikTESK: POS komisyon oranları %1’in altına düşürülmeli

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz